Bor030.net – nova verzija portala !

Ostale teme / 03. 12. 2008. / Autor:

Ovo je jedan od onih životnih projekata, gde nešto od početka stvaraš i konstantno unapređuješ. Nakon nekoliko verzija HTML prezentacije i par verzija Joomle, posle četiri ipo godine postojanja, danas dolazimo do najnovije verzije Bor030 portala.



Nezvanični portal grada Bora – Bor030.net je 28. novembra lansiran u potpuno novom dizajnu sa reorganizacijom sadržaja. Daleko pregledniji, lepši i organizovaniji. Ceo projekat je komplikovao i prelazak sa Joomle 1.0.15 na Joomlu 1.5.8. Ipak, na kraju je sve ispalo savršeno, kao i dizajnerski šlag na tortu mog kolege Igora.

Bor030 posebnu podršku daje borskim blogerima. Aktivirana je Blogosfera, nova sekcija koja ima za cilj da promoviše pisanje borske blog zajednice. Tu se nalaze i video materijali sa BlogOpena, radio emisije u kojima su gostovali borski blogeri, kao i rss feed sa bor030 blog agregatora.

Ostale sekcije portal : Info030 u koju se slivaju sva dešavanja u gradu, Bor i okolina kao prezentacija grada i okoline, sekcija Dijaspora u koja će borane u instranstvu približiti posetiocima portala, Magazin sa temama ne vezanim za Bor, Klub 030 kao community.

Okosnicu Bor030 tima za dalji rad čine : Igor Mitrović, jedan od osnivača Bor030.net, urednik Info 030, i administrator foruma ; Aleksandra Radisavljević, novinar i urednik sekcija ekonomija i kultura ; Marko Cvetković, novinar i urednik sportske sekcije ; ostali saradnici portala, kao i ja u ulozi Administratora portala i osobe zadužene za Web marketing.

Od kada je krenuo sa radom, za 4 dana, novi portal je privukao 3 puta veću direktnu posetu nego ranije. Bor030.net predstavlja Portal, Forum i Blog (sa blog agregatorom). Dnevno Bor030 poseti od 1.000 do 1.400 posetilaca (prema Google analitici), od čega je raspodela : 40% posetioci iz Bora, 40% posetioci iz ostatka Srbije, 20% posetioci iz inostranstva. Projektovana poseta za naredni period je za 20 do 40 posto veća od trenutne.

Share Button
6
6 Komentara
  1. Daleko bolje od prethodnog, čestitke za način na koji od joomle pravite kvalitetan portal.
    Ako neko misli da je to jednostavno, neka proba. 🙂

  2. Pridruzujem se cestitkama !!!

  3. Baš sam pre neki dan pregledao portal i ova verzija mi se daleko više dopada od stare. Možda bi forum mogli da uklopite u Joomla!-u (ima pluginova za takve stvari sigurno). Generalno, koncept je fin, prate se trendovi… Svaka čast i samo tako nastavite!

  4. Hvala Rain, Deda, neondragon.

    Moram da se slozim sa Rainom. Joomla jeste jednostavna da se napravi nesto jednostavno, ali za sve ozbiljnije projekte treba dosta rada.

    @ja
    hvala za link, radili smo SEF podesavanja, pa je nesto promaklo.

    @Neondragon
    Nova verzija je za 2 koraka iznad stare. Mora se napred. Za forum se apsolutno slazem, u planu je bilo da sa portalom krene i redizajn foruma, ali smo malo odlozili. Kolega radi na tome i bice ubrzo. Ipak nece biti plugin, on postoji kao stabilan tek za SMF forum 2, a mi imamo stariji. Ali bice. Integrisali smo forum i portal preko rss-a, sto je takodje dobra stvar.

  5. Iskrene čestitke na odlično urađenom portalu! Prognoziram najmanje 2600-3000 poseta dnevno za par meseci!

Ostavi komentar