Šta je FitPass i kako se koristi

Ostale teme / 15. 01. 2017. / Autor:

Za FitPass sam prvi put čuo prošle godine, kao novom i specifičnom konceptu korišćenja sportskih usluga putem jedne kartice. Priznajem, nije mi odmah bilo sve najjasnije. U novembru i decembru 2016. godine sam rešio da se malo sportski aktiviram a iz znatiželje mi je FitPass bila prva opcija. Karticu sam po prvi put koristio i shvatio sve prednosti i mane.

fitpass5

Iskreno, ne volim teretane, posebno ne vezivanje za samo jednu. U teratani najviše koristim kardio program. Bilo mi je jako važno da mogu kombinovati više teretana, takođe i po neki od bazena. Kod FitPass kartice mi se dopalo upravo to: samo jednom platim i sa kartivom mogu u objekte koje odaberem.

Pored teretana i bazena u njihovom sistemu sam primetio i puno drugih aktivnosti, tipa kuglana ili škole plesa, gde ostaje otvorena opcija da ukoliko (slučajno) nešto od toga poželim da probam, lako mogu i da ostvarim. Do škole plesa baš nisam došao, a termin za kuglanu mi nije odgovarao, ipak, probao sam druge aktivnosti.

Poručivanje kartice i glavne karakteristike

Karticu sam poručio preko web sajta i dobio je bukvalno za jedan dan. Najvažnije, uplata mesečne članarine, najmanji paket je 2.400 RSD za 12 termina, ide ka FitPassu. U startu sam imao još neka pitanja jer mi nije bilo najjasnije kako to radi, ali sam ubrzo dobio odgovore na to. Inače, od prijatelja koji koriste FitPass sam dobio informaciju da im je korisnička podrška odlična.

fitpass1

Pojasnili su mi da nema vezanosti za samo jedan sportski objekat i da mogu kombinovati objekte u jednom gradu, čak i više gradova, što sam uradio kasnije. Jedini uslov je jedan ulazak dnevno, tako da nije bilo moguće u istom danu otići u teretanu i na bazen, mada mi to i nije bilo potrebno. Jednostavno rečeno: FitPass meni praktično izdaje 12 mesečnih termina, kod najmanjeg paketa, a na meni je gde ću te termine pojedinačno da potrošim.

Najveća prednost je svakako baza raznih sportskih aktivnosti i objekata i vrlo lak i jasan prikaz cena korišćenja istih. Ovo je jako bitno i drastično lakše nego juriti svaki objekat pojedinačno i pitati za cene termina.

Korišćenje FitPass kartice u objektu

Da li će stvarno samo ta kartica biti dovoljna ili će mi još nešto dodatno tražiti, pokazalo se da je čitav sistem vrlo jednostavan. Svi su svuda već bili uigrani sa FitPass sistemom i tek tada shvatam da je cela priča više nego razrađena, popularana i na neki način postaje standard. Očitavanje kartice objekti vrše preko NFC čitača i svaki od objekata je već imao tu rutinu. Na bazenima Tašmajdan i 11. April u Beogradu nije bilo nikakvih problema, takođe i u AthleticsGym teretani na Banovom Brdu, a očitavanje kartice je svuda trajalo manje od minute.

fitpass3

Ja sam rešio da se poigram i sa razlikom u gradovima, pa sam svoj jednodnevni odlazak u Novi Sad iskoristio za Flex Fitnes teretanu. Jedino je tu prvi dolazak i osnovna procedura bila malo duža jer je politika ovog objekta da samo članovi mogu pristupiti objektu, pa sam popunio zvaničnu pristupnicu, ali bez dodatnog plaćanja. Kada sve saberem, oko samih dolazaka nigde nisam imao problema i shvatam da je FitPass postao sinonim za sportsku člansku karticu.

Da li se nešto doplaćuje

Da, postoje doplate. Na sajtu gde postoji lista, koju sam često koristio, vršio sam pregled objekata u svojoj blizini ili prema konkretnom sportu. Nisu svi objekti u sistemu pod istim uslovima, tako da je ulazak na bazen 11. April na Bežanijskoj kosi svaki put koštao dodatnih 50 dinara, što moram da priznam, uopšte nije bio problem, obzirom na čistoću i uređenost koje postoje u samom objektu. Doplata postoji iz prostog razloga što su neki termini skuplji, nisu svi sportovi u podjednakoj matematici, a opet na krajnjem korisniku je da odabere gde će trenirati.

fitpass2

Takođe primećujem i razliku u ceni između Beograda i manjih gradova, pa se tako može desiti da van Beogada možete pronaći bez doplate odlične teratane, jer je prosto cena redovnih članarina u tim mestima manja.

Mane FitPass sistema

Kao jedinu manu mogu da navedem nemogućnost pauziranja članarine. Na primer, ako uplatim FitPass članarinu za 6 meseci i želim jedan mesec da pauzira, to neće biti moguće. Slično je i sa neiskorišćenim terminima u toku meseca, pri čemu se jednostavno ne prenose u naredni. Taj sistem već postoji kod gotovo svih sportskih objekata, pa u neku ruku i ne čudi.

FitPass je za sportoholičare

Kao i kod svakog sporta i treninga, jako je važna motivacija. Ukoliko ste stvarno rešili da ćete se u narednim mesecima baviti sportom, FitPass je stvarno dobar izbor. Moram da priznam da meni lično sportska disciplina nije jača strana, pa sam u toku decembra bio drastično manje aktivan. Dobrim delom krivim svoj očajan raspored života u Beogradu, ali i to će se uskoro promeniti.

Inače, osim pojedinačnih, postoje i grupne korporativne ponude, gde firme mogu svojim zaposlenima pribaviti FitPass kartice sa popustom. Pouzdano znam da više domaćih IT kompanije te pogodnosti koristi.

Popusti i preporuke

Ukoliko FitPass preporučiče svojim prijateljima putem „affiliate“ linka (jedinstveni link koji se generiše na vašem profilu), svako ko se registruje preko tog linka dobiće popust od 30% a vi popust od 20%. Tako da ukoliko se 5 ljudi prijavi preko linka možete da dobijete mesečnu članarinu beplatno. Sve funkcioniše preko sistema i automatksi se vrši dodavanje popusta.

Jako važno, osim klasične ponude objekata, u dodatnu pogodnost FitPass kartice mogu da uvrstim i popuste u raznim restoranima u Beogradu, gde je uz FitPass moguće ostvariti popust od 10 do 20% na iznos računa.

FitPass je generalno nešto više od kartice za teretanu jer kroz svoj sistem promoviše mnoge sportske objekte i klubove, a time radi i na sveopštoj promociji sporta i zdravlja. Pitanja ili svoja iskustva sa FitPassom možete ostaviti u komentaru.

Share Button
2
2 Komentara
  1. Milan

    Negativno iskustvo kada je u pitanju fitpass je sa objektom za mali fudbal "žCoin“ na Nbgd-u, gde vlasnik istog nije hteo da uvaži da se kartica iskoristi. Pošto navodno fitpass mu nije uplatio obavezu koju on ima prema tom objektu po osnovu u korišćenja par termina korisnika te kartica. I mene je uputio da se obratim i raspravim sa njima u vezi toga. Sada ko je u pravu tu ne znam ali ja na kraju nisam mogao iskorosti pogodnosti koje kartica pruža za to.

  2. Pozdrav Milane,
    Veoma nam je žao što ste imali ovakvo iskustvo. Na žalost došlo je do nesporazuma. Pošto su nam korisnici na prvom mestu, želimo da Vam ponudimo mesec dana gratis članarine da možete da idete u svoje omiljene objekte uključujući i Coin.
    Pošaljite nam svoje podatke na kontakt@fitpass.rs kako bismo Vam produžili karticu.

    Sportski pozdrav
    FitPass tim.

Ostavi komentar