Blogovanje

21. 03. 2018.

10 godina blogovanja. Da li otići u penziju?

Fascinantno zvuči podatak da sam ovaj blog pokrenuo pre 10 godina (dokazni link). U pauzi između ispita, dok sam još studirao, ključna dilema je bila, da li milos-blog.com sa crticom ili bez. Znao sam da je kul imati blog, u momentu kad niko oko mene nije znao šta je to blog, ali da će mi […]

02. 03. 2015.

Šta zameram PR agencijama u Srbiji

PR agencije se već dva dana utrkuju saopštenjima sa Svetskog kongresa mobilnih uređaja u Barseloni. Redovno dobijam mejlove sa informacijama o novim mobilnim uređajima dobro poznatih brendova. Ipak, nekoliko stvari mi jako smeta. Mejlovi slične sadržine me iznova podsete koliko domaće PR agencije ne razumeju šta su blogeri i kako blogeri pišu. Nikada do sad […]

20. 11. 2014.

Blogovi i turizam: studija slučaja

Kada sam pre dve godine utiske sa letovanja u Grčkoj podelio na svom blogu, nisam očekivao da će taj tekst do danas imati 60.000 jedinstvenih pregleda i zauzimati vodeće Google pozicije za najvažnije ključne reči.

08. 12. 2013.

O blogerskim počecima i odlasku na LeWeb

Crnogorska ekipa Digitalizuj.me pokreće novi projekat sa video intervjuima. Taj podatak saznajem na Blogomaniji od Igor Milića, gde me je zamolio da dam kratku izjavu o LeWeb konferenciji i mojim blogerskim počecima. Prića je duga ali smo uspeli da je upakujemo u video od 7 minuta.

04. 01. 2013.

5 blogova koje vredi čitati u 2013. godini

Našoj blogosferi je više nego ikad potrebna promocija. Imamo puno dobrih blogera samo ih je potrebno otkriti, naravno i zapratiti. Snaga blogova je nedovoljno iskorišćena i uvek mi je drago kad naletim na nove, kvalitetne blogove. Nakon liste za 2012. godinu, izdvajam vam 5 blogova, dovoljno postojanih da već pokazuju kvalitet.

17. 01. 2012.

5 blogova koje vredi pratiti u 2012.

Prateći dobar deo domaće, u glavnom stručne blogosfere, za predstojeću godinu želim da vas posebno usmerim na 5 bloga koje vredi čitati. Trudim se da svoj RSS čitač obogatim kvalitetnim izvorima, nema se vremena i kvalitet je uvek ispred kvantiteta. Novi blogeri stižu, ima i starih kvalitenih blogova, a nekako nam fali ta međublogerska podrška. […]

15. 09. 2011.

Slučaj FacebookSrbija.com

Nakon zvaničnog saopštenja na samom sajtu pokušaću da ovde iznesem kompletan događaj iz ličnog ugla. Razmišljao sam da li da širim priču ili samo promeniti naziv domena, ali smatram da je za našu struku dobro da se čuje kompletan slučaj.

12. 09. 2011.

WordPress sajtovi

WordPress se u poslednjih par godina nametnuo kao vrlo ozbiljno CMS rešenje. „Code is poetry“ se pokazuje kao dobra krilatica, zajednica zuji kao pčele u košnici, postoji puno kvalitetnih pluginova, templejta, rešenja. WordPress je osim u svetu sve popularniji i u Srbiji, čak je i nekoliko vrlo poznatih sajtova na WordPressu.

14. 06. 2011.

Borski blogeri i rebrendiranje grada

Svesno ili nesvesno, sa namerom ili bez namere, uspeli smo da rebrendiramo svoj grad. Dim i zagađenost više nisu prve asocijacije na Bor. Internet smo iskoristili na pravi način i pre nekoliko godina ušli u stihijsku promenu slike o nama samima.