Biografija

milos-petrovic-bloger

Miloš Petrović je web preduzetnik i bloger, rođen 16. avgusta 1984. godine u Boru. Diplomirao na Fakultetu Organizacionih Nauka 2008. godine, na smeru Informacioni sistemi i Tehnologije. Odustao od master studija, o doktoratu nikad nije razmišljao i totalno se posvetio preduzetništvu i praksi.

Posao

Prvih godinu dana svoje karijere proveo na poslovima održavanja portala NaDlanu.com , ali ubrzo shvata da je najbolje biti sam svoj gazda. Aprila 2010. godine uplovljava u preduzetničke vode i otvara agenciju MWEB koja se bavi izradom web sajtova i internet marketingom.

estiem

Smatra da internet marketing nema smisla ukoliko se ne primeni na konkretnoj oblasti tržišta i prepoznaje spa hotele kao interesantnu oblast delovanja. Novembra 2010. pokreće specijalizovani sajt za Wellness i Spa centre koji danas predstavlja osnovu Miloševog svakodnevnog posla.

Decembra 2017. pokreće i sajt za rezervaciju hotela na Kopaoniku.

Konferencije

Kao predavač se posebno ponosi radom sa studentima FON-a, gde je kao saradnik u nastavi učestvovao na predmetima Elektronsko poslovanja i Internet tehnologije. Nije našao zajednički jezik sa redovnim asistentima, jer je više voleo praksu. Ipak, održava kontakt sa studentskom zajednicom i biva više puta pozivan na dešavanja u organizaciji AISECA, FONISa i ESTIEMa.

estiem2

Aktivni je predavač na UNS školi web novinarstva, a predavao je još i na „Školi bloga“ u Novom Sadu, Konrad Adenauer edukaciji, konferenciji E-Turizam, DIDS 2015 konferenciji, Nova Energija i mnogim drugim dešavanjima.

dids2015-3

WebDan

webdan15

Pošto smatra da čovek ne može biti web preduzetnik ukoliko se ne bavi razvojem web zajednice, sa svojim najbližim kolegama aprila 2013. godine organizuje prvu WebDan konferenciju, koja prerasta u tradicionalni događaj (2014, 15, 16) i udruženje.

Aktivno radi na edukaciji mladih u istočnoj Srbiji i veruje da za svakog od njih ima mesta u IT struci.

miloswebdan

Blogovanje

Bloguje kad ima šta pametno da kaže, primarno na MilosBlog.com blogu koji upravo čitate, kao i na adresama MobilnaTelefonija.net i SpaBloger.com. Više voli digitalni marketing od svega ostalog, ali rado piše i o WordPressu, web analitici, društvenim mrežama i IT tehonolgiji.

milosblogleweb

Do sada zvanično blogovao sa više domaćih i regionalnih konferencija, a svojim najvećim blogerskim uspehom smatra odlazak na LeWeb konferenciju decembra 2013. godine u Parizu.

Hobi

milosputuj

Ipak, Milošu posebnu pažnju privlače putovanja, i nakon vrlo čitanih tekstova o Platamonu i Rodosu pokreće novi blog o putovanjima, a svoj Instagram profil u potpunosti fokusira u tom pravcu. Nakon svega, opravdano za sebe kaže da je bloger.

milosblog-milopetrovic-trcanje1

Voli sport i rekreaciju. Do sada je istrčao tri polumaratona i veruje da će ih biti još. Osim trčanja, voli bicikl, hajking i plivanje.

KONTAKT