Novi projekat: Wellness i Spa centri Srbije

Ostale teme / 23. 02. 2011. / Autor:

Tri meseca nakon aktivacije sajta vreme je i za prvu zvaničnu online promociju. Wellness-Spa.rs predstavlja online katalog wellness i spa centara, raspoređenih prema lokacijama i uslugama. Vlasnik sam i pokretač sajta, uz pravnu podršku agencije MWEB, iskreno se nadam uspehu. Kako je sve počelo…

Malo prezasićen nekim starim projektima, a potkovan dodatnim web iskustvom, rešio sam da uđem u jednu totalno novu priču i svoje znanje primenim na jednoj konkretnoj i sve popularnijoj oblasti: online promociji Wellness i Spa centara.

Postoje razni online adresari, ali su svi stopljeni u neke opšte-sve-u-jednom adresare, i više liče na internet devedesetih, što mislim da nikako nije dobar koncept za budućnost internet marketinga. Rešio sam da pokrenem specijalizovani online katalog. Ne mogu reći adresar, mada u nekim delovima sajta za sada tako piše, jer je Wellness-Spa.rs nešto daleko više od adresara.

Sajt je nezvanično krenuo sa radom pre tačno tri meseca (23. novembar 2010.) , ali je prva faza bila usmerena isključivo na kontakte sa centrima. Do sada je sklopljen dogovor sa 20 centara, čime su stvoreni uslovi da krene i zvanična promocija usmerena ka posetiocima. Plan je da se do kraja godine u priču uključi još 20 do 30 centara, što bi predstavljalo 50% od broja svih centara u Srbiji.

Pretragu centara je moguće vršiti prema lokaciji (spa centri u Beogradu npr.), ili po usluzi (masaža, đakuzi, sauna npr.). Tu je i detaljna pretraga gde možete kombinovati (smeštaj + sauna + đakuzi). Na ovaj način je ljudima koji žele odmor u nekom od centara omogućeno da lako nađu ono što im tačno treba, na lokaciji koja im odgovara, sa svim informacijama o konkretnom wellness spa centru.

Projekat je pravno podržan od strane moje agencije MWEB, jer je u kontaktu sa pravnim licima (u mom slučaju wellness i spa centrima) jako važno biti pravno lice. Deklarišem se web menadžer sajta i po prvi put imam unapred spremam biznis plan. Koliko mi je vizija dobra, pokazaće vreme. Jedno je sigurno, potrebno je dosta energije.

Moram priznati da recept za ovakav jedan projekat leži u Istokovom tekstu . Laska mi što sam projekat pokrenuo pre datuma objave teksta. Verujem u ovu priču.

Sajt Wellness-Spa.rs ima i svoj profil na Facebook društvenoj mreži, takođe i na nezaobilaznom Twitter-u, a moguća je i prijava na mailing listu. Slobodno pratite dešavanja na ovaj način, trudiću se da vas nikada ne spamujem i da se držim teme: wellness i spa centri Srbije.

Ovom prilikom pozivam sve webmastere koji žele saradnju u vidu razmene linkova (uključićemo i FacebookSrbija.com u trojnu razmenu), blogere kojima se dopada priča, novinare kojima se sviđa sajt, da mi se jave putem kontakt formulara, imam zanimljive i fer ponude za saradnju.

Sve ostale drage posetioce pozivam da daju svoj komentar, sugestije, utiske, kritike jer time utičete da sajt Wellness-Spa.rs bude još bolji.

Promo fotografije (zip)

Share Button
20
20 Komentara
  1. Srecno sa novim projektom, bas je zanimljiva tema. 🙂
    Samo tamo kod pretrage centara, ispod polja u koje se unosi grad, popravi ‘Novi sad’ na ‘Novi Sad’.

    🙂

  2. Koliko sam na brzinu bacio oko na konkurenciju, uglavnom se radi o pojedinacnim centrima a ako se radi o adresarima oni, kao sto si i napisao, idu u sirinu, tako da sajt u tom smislu moze da ima vecu vrednost.

    Na brzinu sam pogledao onpage otpimizaciju i mislim da tu ima prostora za poboljsanja. Recimo imas stranicu za masazu http://www.wellness-spa.rs/centri/masaza/. Za rec „masaza“ je velika konkurencija. Mozda je bolje da gadjas „masaza beograd“ (i NS) koja ima 4.400 pretraga (ko „wellness beograd“ i „spa beograd“ zajedno) a onda bi mogao da stavis i link http://www.wellness-spa.rs/centri/masaza-beograd/. Itd…

    Btw, srecno sa projektom! 🙂

  3. Marko Cvijić

    Samo napred!

  4. bole

    zanimljivo…

  5. Samo napred 😉

  6. Већ се осећам здравије, релаксираније 🙂

  7. Super stvar … video sam ga ranije kada sam istrazivao konkurenciju 😀 planirao sam nesto slicno ranije da uradim pa odustao, zatim tad kad sam video po drugi put i opet odustao.
    Odustao sam iz razloga koji si naveo za pravno lice pre svega.
    Da li ima onih koji to ne traze ili su ovi drugi u ozbiljnoj vecini?

    Taj projekat je veoma slican ovome po pitanju funkcionisanja, ali ipak ne predstavljaju jedan drugom direktnu konkurenciju. Ukoliko si zainteresovan za eventualnu saradnju na zavrsavanju istog javi mi se. Takodje sam napravio da ne kazemo biznis plan, ali ozbiljan plan sa sve ulaganjima u isti, izradu i razvoj.

    U svakom slucaju lepo bi bilo porazgovarati o tome, pa ako imas vremena javi se, da te ne smaram ako nisi zainteresovan.

    Pozz 🙂

  8. Miloš Petrović

    Hvala puno svima, i onima koji su retvitovali, šerovali, već me kontaktirali!

    Igore, to o čemu pišeš je već za dužu diskusiju, to ćemo prvom prilokom uživo 🙂

    Hvala još jednom svima!

  9. Sve pohvala druze, zelim ti puno uspeha na projektu, iskreno super je ideja.

    pozdrav

  10. Odlično Miloše!

  11. Ja ti rekoh još pre tri meseca da mi se sviđa i ideja i realizacija. Sad me zanima jel ima neka nagradna igra ili nešto… baš bi mi prijala jedna džaba masaža + jakuzi 🙂

  12. Sjajno Miloše, samo napred!

    Evo jedan besplatan predlog 🙂 :

    Engleska verzija, reklamiranje strancima i dogovoriš procenat sa centrima ako im ti dovedeš klijenta. Affiliate se plaća 🙂

    Veliki pozdrav!

  13. Ja mogu samo da ti pozelim puno uspeha… radim vec dva meseca offline na nesto slicno ne isto.
    Pokusao da nadjem mikro nisu (naravno zahvaljujuci Istoku) i kada finalizujem saljem mail za saradnju ukoliko si raspolozen jer mislim da bi smo imali zajednicki interes :).

    Ideja ti je super i zelim puno uspeha. Primetio ti u ponudi marketing ponudi da ti je i standard paket i osnovni besplatni zasto mislim da ti ovo mozda malo zbunjuje korisnike. Ovo je moje neko vidjenje mozda gresim

    Pozdrav i drzim palceve …

  14. Nadam se da će ovaj „adresar“ zauzeti primat nad ostalim adresarima kojih ima na stotine različitih, a ni jedan kompletan 😉

    Cool ideja, svaka čast i samo napred!

  15. Miloš Petrović

    Milane, Dragane, Marko.. Hvala puno svima! Korak po korak 🙂

  16. Super izgleda Miloše! Sugestije sam ti već rekla pre nego što si pustio sajt.. tako da sada imam samo reči hvale !!! :)))
    Želim ti uspešan rad, i jedan dodatni trošak… da platiš prevodioca/prevoditeljku engleskog jezika kada stranci navale… 😉

    Pozdrav!

  17. Drzim ti palceve !

  18. I ideja i realizacija su dobre. Bravo.
    Ostaje da se posvetiš marketingu i prodaji koji uzimaju dosta energije i vremena a ključni su za uspeh ovakvog projekta.

    Želim ti puno uspeha.

  19. Miloše, tvoj sajt Wellness-Spa.rs mi se odmah svideo, nadam se da ti se i isplatio.
    Ostali, dobro je što se niše stalno koriste, ali bojim se da je ne preterate sa njima, ipak je ovo malo tržište 🙂
    Ipak, svima želim uspeha u poslu!

  20. Svojom nišom koju sam započeo pre nekoliko godina sam uspeo da naplatim 100€ postavljanje nekretnine:
    http://www.nekretnineobrenovac.com
    To je verovatno NAJSKUPLJE naplaćivanje oglašavanja nekretnina na Balkanu ako ne i u Evropi. Ipak, ne bi se moglo tako da ne vredi, i uspevao sam u vreme početka ekonomske krize prodati 17 stanova – kada se u Beogradu prodavalo desetak.
    Ipak, nije dovoljno pronaći nišu već se moraju sklopiti sve kockice.

Ostavi komentar