Novi talas borskih blogova

Blogovanje / 15. 01. 2009. / Autor:

Na daleko poznat mit, inače i živa istina, da je Bor grad sa najviše blogera po glavi stanovnika ovih dana uzima novu dimenziju. Borani ne žive na starim lovorikama, beležim veliko osveženje odnosno nekoliko prelaska na nove .com domene!

nele-nenadsky

Najveću promenu sigurno beleži blog mog školskog druga i velikog prijatelja Nenada Dimitrovskog koga već mesecima nagovaram da napusti blogspot i otvori svoj domen na novom hostingu. Nele je to napokon učinio i na moje veliko oduševljenje od 13. 1. 2009. je aktivan na adresi Nenadsky.com . Nele gradi svoj novi online identitet i znajući njegove stručne kvalitete i interesovanja siguran sam da će uspešno voditi svoj blog. Nele, srećno!

Neponovljivo.com koji vodi već dobro poznati Đorđe Staniševski aka Walter, je od nove godine na novoj adresi : walter030.com , tako da je Đole svoj poznati nick bacio na domen uz naravno naš borski sufiks 030 🙂 Đoletu takođe želim još puno zanimljivih postova.

Treći na spisku, ali po broju postova ubedljivo prvi – Punky, prelazak sa ubuntu poddomena na novi punky030.com domen. Na trenutke mi se čini da se opasno takmiči sa svojim pukovnikom Dedom oko broja napisanih postova, borska online mašinerija samo hekla i mnogo su mi dragi kao blogeri obojica. Kod Punkyja se stučno dopunjujem, kod Dede opuštam, fino se dopunjuju. Punky, samo napred na novom domenu!

showroom

Gde je Punky, u blizini je i ShowRoom. Irena, Punky-jeva curica ima fantastičnu ideju, a nadam se da će naći i više vremena za svoj blog. ShowRoom je po mom mišljenju veliki potencijal, teme su vrlo aktuelne i gađaju veliku ciljnu grupu.

Borski blogeri nikako ne žive na starim lovorikama, novi blogovi su tu, dinamika pisanja sve veća. BlogOpen 2009 u Boru.. hm, nekako je logično.

Uskoro još blogova

Ko šta radi, ja vrbujem neke od blogera da se još više uozbilje. Miško Bobić, moj drugar koji je skoro bio i gost bloger na MilošBlogu poseduje svoj blog u okviru Bor030 servisa. Miško ima odličan potencijal, piše o televiziji i radiju sa stručne strane, i siguran sam da predstavlja kockicu koja je potrebna borskoj blog slagalici. Zaslužuje svoj domen i platformu i nadam se da će uskoro krenuti putem naših ostalih blogera.

Kao grom iz vedra neba pokrećemo moj drugar Mirko i ja priču o Hevy Metal sajtu koji je nekad održavao. Dečko je ogroman fan metal muzike, prava je pokretna enciklopedija, diplomirao na međunarodnim odnosima sa visokim ocenama… i uveliko ga vrbujem da pokrene svoj blog o hard rok muzici. U prilog ide i njegovo perfektno parlanje i kuckanje engleskog jezika, pa bi blog bio internacionalnih razmera. Nadam se da ću ga uskoro nabediti da krene.

..A ko su začetnici bloginga u Bor?

opstinaborcom

RainDog definitivno, sa svojom opštinaBor.com a za njim i Bor030 blog za nekoliko udarnih blogera na početku (moja prva blog platforma, igor mitrović – kolega sa bor030.net, kulićev blog, miško, maza trifunović). Kasnije i Suske, Deda, Kišobran, Ladjević, Miff… a naravno mora neko sve to da i agregira.

I tu nije kraj… podsećam da su Borani vrlo uspešno organizovali Blog Open 2008. O borskim blogerima je snimljeno i nekoliko TV emisija , kao i specijalni radio program.

Share Button
7
7 Komentara
  1. Za sve je ,,kriv,, RainDog !!!
    A krivicu za moje blogovanje nosi na dusi Sukse…
    Ostalo je prica…

  2. Hvala na „reklami“ i lepim rečima! 😉

    Što se mene tiče kriv je Deda, a ostalo posle toga je istorija… 😀

  3. Pih, ja bih ovo napisao za pola sata 😛

  4. Miloš

    Ma kakvi, toliko blogera ima, dok sam pohvatao sve linkove i materijale 🙂

  5. Ako je vec pitanje ko je osoba zbok koje smo poceli da blogujemo onda je sto se mene tice odgovor jasan. Direktan krivac za moj pocetak je Bane. Bane je na forumu napisao komentaqr o besplatnom blog servisu koji je tad pocinjao sa radom i ja sam zbog tog komentara i posetio taj servis, registrovao se na njemu i otvorio blog.

  6. pa petre hvala lepo! valjda sad necu da se ulenjim, pa da dignem ruke od svega 😛

    sto se mene tice, za moje blogovanje krivi su i ti.

  7. Za moje blogovanje najveci je krivac Lightman 😉

Ostavi komentar