Android aplikacija – najbliži Banca Intesa bankomati

Mobilno / 13. 07. 2012. / Autor:

Sve veća popularnost Foursquare društvene mreže i razvoj geolokacijskih aplikacija raspalila je maštu Android programera. Sve je više programa zasnovano na mapama što je posebno interesantno kompanijama koje imaju poslovne objekte na više lokacija. Ako ste korisnik Banke Intesa i imate smartphone sa Android operativnim sistemom, ili poznajete nekog sa tim preduslovima, onda vam ovaj tekst može biti od koristi.

Banke se sve više interesuju za geolokacijske aplikacije upravo iz razloga što su bankomati obično posejani po na raznim lokacijama u većim gradovima. Sa te strane ni ne čudi što je Intesa Sanpaolo , matična grupacija Banka Intesa na globalnom tržištu izbacila Android aplikaciju koja prikazuje najbliže bankomate zavisno od lokacije na kojoj se nalazite. Pored Android verzije postoji i iPhone verzija ove aplikacije.

Aplikacija se može koristiti iz nekoliko pravaca:
1. Pronaći najbliži bankomat zavisno od lokacije na kojoj se nalazite
2. Pronaći bankomate u određenoj zemlji ili gradu

Kako god, iz nekoliko koraka dolazite do mape i tačnih smernica kako doći od tačke gde se nalazite do bankomata. Tu su i podaci o samoj poslovnici, a sve što pronađete možete vrlo lako šerovati ili poslati na email. Nikakva filozofija, vrlo jednostavno i praktično.

Aplikaciju sam testirao u Beogradu i Boru i funkcionisala je bez greške. Realno mi u Boru neće trebati pošto imamo samo jedan jedini bankomat, ali za veće gradove kao što su Beograd, Novi Sad ili Niš, eventualno i za neke druge gradove u koje prvi put odlazim, može praktično da pomogne.

Ova aplikacija vam sigurno neće biti interesantna ako živite u malom gradu i uopšte ne putujete. U svakom drugom slučaju može itekako biti od koristi. Pošto je kreirana za globalno tržište, odnosno za kompletnu Intesa Sanpaolo grupu, imate unete i sve bankomate ove banke u drugim zemljama.

Aplikaciju možete preuzeti sa Google Play (Android marketa)

Share Button
0

Ostavi komentar