Blog Open 2009. Kuda sad?

Blogovanje , Događaji / 08. 06. 2009. / Autor:

blog-openPočelo je da se šuška o Blog Openu 2009. Prošlogodišnje druženje se odigralo u Boru koji ove godine gotovo sigurno neće biti domaćin. Za sada se pominje Niš i organizacija u okviru manifestacije „E Tvrđava“ a nove ponude su i dalje dobrodošle.

Najlepše offline web druženje koje sam doživeo prošle godine bilo je upravo na Blog Openu. Posebna draž je  u tome što je upravo Bor bio organizator (rodni grad, puno prijatelja u Boru,  prijatelji blogeri sa strane). Ipak, zbog lošeg političkog stanja u Boru, raznih peripetija i nezainteresovanosti lokalne vlasti da podrži jedan ovakav skup, Blog Open ove godine nastavlja svoj put u drugi grad.

blogopen-08-2
Blog Open 2008 u Boru

Nije tajna da je Bor pokušao da otkupi licencu za BlogOpen festival. Suma je naravno držana u tajnosti. Borske lokalne vlasti nisu imale sluha, prošlogodišnji organizatori su dali sve od sebe,  ali dalje se nije moglo.  Razgovarao sam sa Zoranom Milojevićem, predsednikom organizacije BITNO, koja je bila domaćin prošlogodišnjeg Blog Opena : „Mislim da svi znamo kakva je situacija u Boru po tom pitanju. bilo je reči o otkupu  brenda ali nismo uspeli. Razgovarali samo sa vlasnicima, na profesionalnom nivou i hvala im na tome, ali nismo imali razumevanja u gradu i za sada je ta priča stopirana.

Sigurno je da Blog Open nema teoretske šanse da prođe bez borskih blogera. U poslednje vreme kružu i priča da dete u Boru prvo postane bloger pa se tek onda rodi, a pominje se i Čak Noris, kažu borski blogeri da samo on ima više postova od Dede blogera. Dedi je pak vrlo žao što BlogOpen neće biti održan u Boru : „Plače mi se, ali sam nemoćan. Ostaje mi samo da pomognem onima koji će organizovati sledeci BO i budem gost kao i prve godine. Radujem se što će BO ostati da živi“.

blog-open08-deda
Aurora i Deda

Zoki Milojević dodaje : “ BITNO organizacija ,koja među svojim članstvom ima veliki broj blogera, učestvovaće na svim e-manifestacijama i pomoći da one budu uspešne. Ako nas pozovu BITNO će se odazvati, jer smo mi njih ugostili prošle godine. Ipak nama je stalo da blog kao medij živi i ma koliko bio u senci FB-a i Twitera, da će opstati kao jaka i popularna forma. Naša masovnost i snaga nije samo za nas već za celu blogosferu i ponosni smo što smo veliki deo nje. Zato neka nišlije pripreme i parkinge za autobuse … stižemo u velikom broju.

Ukoliko baš vi imate neki dobar predlog za Blog Open, možete kontaktirati Blogowskog. I ako je Niš za sad jedina pominjana opcija ipak je moguća još neka destinacija na koju će se svi blogeri uputiti na jesen.

Neke nove web manifestacije u Boru

U borskoj organizaciji BITNO trenutno se razmišlja o pokretanju jedne nove velike web manifestacije. Nešto sasvim novo kod nas. „Još smo u pregovorima sa još jednim udruženjem iz Nemačke, tako da ćemo nešto više o tome u narednom periodu„, kaže Zoki Milojević za MilošBlog.com

Share Button
14
14 Komentara
  1. Pozdrav borskim blogerima
    Glavu gore – nicija nije do zore gorela!

  2. Meni se baš ide u Niš.
    Nego nisam čuo ovo za Čak Norisa i Dedu… kako tačno glasi?
    „Čak Noris može da napiše više tekstova dnevno na blogu od Dede?“

  3. Chak je malo dete za G.Anicica 😛

  4. Ekipa emisije Kursor TV ce podrzati mediski ovakv dogadja pa drage kolege slobodno javite gde i kada i mi cemo bar dati najavu ako nista drugo

  5. Steta sto ove godine nece biti odrzan u Boru. Ali praksa je pokazala da nasi lokalni politicari koji su vodili opstinu u proteklom periodu nikada i nisu imali sluha za nesto pametno…

  6. Iako nisam full bloger poznate su mi face sa slika 🙂
    Ako bude problema oko mesta…imam par ideja 😉

  7. Pa posto Nis vec ima BizBuzz mozda da ovaj BlogOpen ipak nadje neko drugo mesto da se desi? Npr. Beograd 🙂 Tu ionako ima najvise blogera.

  8. …a da ne pricam o media coverage ako bude u Bgd… 🙂 Mrzi ljude da putuju po Srbiji. Novinare narocito. Treba im izaci u susret – Beograd, centar. Lakse je svima.

  9. Mada sam prva pristalica one da Srbija nije Beograd, mozda Miss Cybernaut ima pravo – osim blogera, u Beogradu je osigurana dobra medijska pokrivenost.

  10. Mozda bi bilo najbolje da se svi preselimo u beograd, tako bi bili blizi jedni drugima, a i bili bi atrakcija kao Vatikan, cela drzava u jednom gradu ili-ti svi Srbi pod jednu krusku…

    Nego… Dobro je ce BlogOpena biti ove godine, lose je sto to nije u gradu koji ima NAJVISE blogera po glavi stanovnika, ali situacija je takva kakva jeste.

    Kao sto je i Zoki Milojevic rekao, intezivno radimo na pokretanju nove web manifestacije u Boru posto o ovaj grad i Istocna Srbija zasluzuju. Paralelno sa tim, Borski blogeri ce aktivno ucestvovati u domacoj blogosferi i u velikom broju otici na BlogOpen 09 ma gde on bio 😉 .

  11. BlogOpen bi pored definicije koju imao mogao da se nazove i putujuća manifestacija 🙂 Novi Sad – Bor – ??

    Ja sam pre za opciju Niš, eventualno Kragujevac, ili slično. Naravno, ko ponudi domaćinstvo.

    Raduje me što Bor priprem manifestaciju, opet mi je toplo oko srca 🙂

    I na kraju, pravi bloger će otići na BlogOpen gde god se on održao.

  12. Žao mi je što neće biti ponovo u Boru, ali mislim da bi mnogo bolje mesto od Beograda bio Novi Sad. Iako ceo život živim i radim u Bgd-u ne bih voleo da dođem u situaciju da se sve manifestacije održavaju ovde. Smatram da je veoma bitno uključiti druge gradove gde postoji odgovarajuća kritična masa. Naravno i Niš je odličan izbor, kao što već neko po menu i Kragujevac… Najvažnije je ipak razumevanje lokalne sredine za nečim ovako bitnim za našu informatičku pismenost.

  13. Nemojte bre ljudi Beograd …. pa tamo ako nema manifestacija gde ima. Dajte bolje i neko selo nego Bg.

  14. I ja mislim da ne treba da bude Beograd, pa ni Novi Sad – razlog isti kao što reče Igor Mitrović .
    Niš je ok, Kragujevac koš bolji!
    Moj glas Kragujevcu!
    I mislim da svake godine treba da bude u drugom gradu, a odakle su i značajni blogeri.
    Ne znam šta će Urke da kaže na ovo, ak se buni , ja nudim Erdevik ;-P

Ostavi komentar