BlogOpen u Boru

Blogovanje , Događaji / 28. 05. 2008. / Autor:

Nisam mogao da sakrijem oduševljenje nakon pročitanog teksta na Draganovom blogu. RainDog mi je nagovestio da se tako nešto može desiti, a sad već postoji i potvrda : BlogOpen, drugi za redom, biće ove godine održan u Boru. Možda će nekome biti čudno, zašto baš u Boru, ali postoje čvrsti argumenti da je upravo Bor zaslužio organizaciju jednog ovakvog događaja.

Imam više razloga za oduševljenje, prvi je taj što sam iz Bora,drugi što sam dobrim delom učestvovao u oživljavanju borskog internet neba, od 2004. kada smo kao Web Tim „Bor030“ pokrenuli Portal bor030.net. Treći razlog je moje lično poznanstvo sa gospodinom RainDogom i podrška borskom blogingu. Koliko je Bor030 zaslužan za oživljavanje borskog internet neba, toliko je RainDog glavni pokretač blog ideje u Boru. Nakon bloga OpštinaBor.com krenuli su da se ređaju i ostali blogovi, bor030 Blog , dedabor , kisobranblog, grne, borsky, misko… ne želim nekog da izostavim, ali ću morati jer nas ima puno. U prilog celoj priči ide i Draganov tekst na temu najuticajnijih blogova u regionu gde se u top 10 nalaze i 2 borska blogera, Deda i RainDog.

brestovacka banja bor
Brestovačka Banja – BlogOpen 2008

Prema prvim najavama BlogOpen će se održati 4. i 5. oktobra u Brestovačkoj Banji, nadomak Bora. Sve zvanične informacije će naravno biti date na sajtu blogopen.eu . Više slika Brestovačke banje možete pogledati u galeriji Bor030.net. Ovo je velika čast i izazov za borske blogere da se pokažu kao pravi domaćini. Posebno mi je drago što su Miloje Sekulić i Dragan Varagić zvanično podržali inicijativu da se BlogOpen ove godine održi u Boru.

Share Button
6
6 Komentara
  1. Jao… pobiću sve vas denuncijante… 🙂
    Bem ti život, kako reaguje ova blogosfera, ne mož` čovek da kine a da svi ne saznaju monumentalno…

  2. Neka, sada hitno podižite sajt 🙂

  3. Ovo ce jako dobro biti kako za grad Bor tako i za gradjane Bora. Nadam se da ce organizacija biti dobro odradjena

  4. Malo cu se namucit dok pronadem lokaciju ali barem cemo uzivati u prirodi 🙂

  5. Glavni događaji će biti u Boru, a ne u Banji, zbog adekvatnog prostora i loše internet veze u Banji.
    U Banji će verovatno biti smešten deo učesnika (sve zavisi od broja prijavljenih), a veoma je izvesno da će tamo biti zajednički ručak ili večera. Te stvari oko smeštaja još uvek nisu definisane, ali u Banji jednostavno nema uslova da se odvija zvanični deo programa.

  6. Toni ne brini nista, siguran sam da ce organizacija napraviti detaljna upustva oko pronalazenja lokacije. Nije tesko naci.

Ostavi komentar