Desk&More coworking intervju

Događaji / 04. 12. 2019. / Autor:

Prošlo je 4 godine od mog prvog interesovanja i istraživanja vezanog za coworking centre u Beogradu. Za ovo vreme, mnogo se toga promenilo. Broj novih prostora iz godine u godinu eksponencijalno raste, a zatvarenjem ShareSquare centra krenuo sam u istraživanje nekih prostora u centru Beograda.

Desk&More kod Vuka

Deset dana su me nepogrešivo targetirali Facebook oglasima, a besplatan dan sam iskoristio da se upoznam sa novim prostorom kod Vukovog spomenika. Iako sam tih dana obišao još 3 coworking prostora, jedino je Desk&More u tom momentu ostavio poseban utisak i „zaslužio“ da na svom Facebook profilu podelim fotografije i impresije.

Ubrzo nakon te objave stupio sam u kontakt sa Marijom Drakulić Šebez, direktorkom marketinga Desk&More i stvorila se ideja da napravimo ovaj intervju i široj javnosti približimo Desk&More prostor, koji je po mnogo čemu razlikuje od ostalih.

Šta je Desk&More i kome je namenjen?

Desk&More je mreža radnih prostora koja korisnicima nudi fleksibilne kancelarije sa coworkingom i brojnim korisnim servisima koji olakšavaju vođenje biznisa.

Šta konkretno podrazumeva ta fleksibilnost?

Fleksibilnost kod nas ima višestruko značenje. Mogućnost da korisnik odabere gde želi da radi: u kancelariji, coworking tihoj ili connectivity zoni, u lounge-u, kada želi da radi jer mu je prostor na raspolaganju 24/7 i kako da li u timu, individualno, na fiksnom radnom mestu ili fleksibilnom, na korisnicima je da odaberu.

Desk&More kod Vuka

Svakog meseca korisnik može da odabere različit paket koji je u skladu za zahtevima i potrebama, bez obzira u kom je stadijumu razvoja kompanija ili biznis. To u velikoj meri omogućava optimizaciju troškova.

Koliko se u taj koncept mogu uklopiti freelanceri?

Svakako da mogu. Individualni korisnici zahtevaju najviši nivo slobode i fleksibilnosti upravo zbog mogućnosti da sami određuju svoje radno vreme te smo za njih pripremili mogućnost pristupa kancelariji 24/7. Što se tiče radnih uslova i oni mogu da računaju na vrhunski radni prostor te su naše coworking zone tihe i u njima nema razgovora i buke, ideja je da se pojedinci u miru i tišini posvete svojim radnim zadacima, bez distrakcija kakve se često sreću u coworking prostorima.

Desk & More kod Vuka

Desk&More je po dizajnu enterijera vrlo moderan prostor, koji vas izdvaja od ostalih. Ko je bio zadužen za projektovanje prostora?

Naša zamisao je bila da obezbedimo korisnicima prostore koji su dizajnirani sa funkcionalnošću na umu, mesto gde u miru mogu da se posvete onom što je zaista važno "“ svom poslu, dok mi brinemo o svemu ostalom. Osim toga i kada je vreme da se napravi predah, samostalno, sa timom, na neformalnom sastanku ili družeći se, udobne lounge zone su na svega nekoliko koraka od radnog mesta i idealna su mesta za kvalitetan odmor od obaveza.

U današnje vreme jedini resurs koga niko nema dovoljno je upravo vreme i zbog toga nam je značajno da korisnicima osiguramo kvalitetan prostor za rad i mogućnost da se bave onim u čemu su najbolji kako bi imali više vremena za sebe, za razvoj biznisa, za porodicu, za sve što im je važno.

Kada je reč o dizajnu, na obe lokacije je za dizajn zaslužan arhitektonski biro "žRemorker architects"œ, grupa mladih i veoma talentovanih profesionalaca koji dobro poznaju zahteve savremenog načina rada.

Ja sam najpre obišao Desk&More kod Vuka, ali ste ubrzo otvorili još jedan prostor. Hajde da potencijalnim korisnicima pojasnimo, gde tačno mogu da vas nađu?

Trenutno poslujemo na dve lokacije a obe su otvorene tokom 2019. godine. Ogroman, jedinstven i spektakularan Desk&More the Zoo je otvoren pre svega nekoliko nedelja, on je trenutno najveći prostor ovog tipa u Srbiji jer se prostire na više od 4.000m2. Nalazi se u Kalemegdan Business Centru, u Bulevaru vojvode Bojovića 8, na Dorćolu, u nekadašnjoj fabrici tekstila te predstavlja svojevrstan spoj istorije i modernog.

Desk & More ZOO

Zgrada je jedan od simbola grada Beograda, pod zaštitom je države i veoma smo ponosni što imamo priliku da poslujemo u ovom prelepom arhitektonskom zdanju. Na ovoj lokaciji postoji, uz veliki broj kancelarija različitih kapaciteta, prelep connectivity gde kroz prozor od neverovatnih 9m2 možete da uživate u pogledu na reku ili grad, sale za sastanke različitih kapaciteta, jedinstvena konferencijska sala, coworking zone na više lokacija unutar prostora. Sve to skupa čini rad u ovom prostoru nesvakidašnjim iskustvom.

Desk&More kod Vuka, iako daleko manjeg kapaciteta, nalazi se na atraktivnoj lokaciji u Bulevaru kralja Aleksandra, u nedavno renoviranom poslovnom centru Bulevar 79. Ceo prostor je tematski urađen prema nazivu lokacije gde se nalazi, te vas tu čekaju brojni detalji urađeni u čast Vuka S. Karadžića skupa sa velikim brojem funkcionalnih kancelarija, sala za sastanke, konferencijska sala i tiha coworking zona.

Na obe lokacije postoji i parking koji može zasebno da se zakupi, gradska parkirališta (zelena zona kod Vuka i plava pored the Zoo-a) ali i veliki broj autobuskih i tramvajskih linija te su lako dostupni korisnicima. Za one koji vole bicikle, postoji i za njih predviđen parking prostor kao i tuševi za one koji dolaze sa udaljenih lokacija.

Desk & More ZOO

Koja je struktura trenutnih stanara?

Veliki broj mladih kompanija iz IT branše i drugih srodnih delatnosti, dosta timova angažovanih za potrebe određenih projekata, ponovo iz IT sveta, marketinške agencije, dizajneri itd.

Desk & More ZOO

Sve je više i upita od strane kompanija koje žele stanove da zamene adekvatnim poslovnim prostorom A klase, a da pri tom nemaju uslov rentiranja velikog broja kvadrata ili uslov dugoročnih zakupa. Stanovi su opremljeni za život, ne za biznis i brojni se kompromisi moraju prihvatiti kada smeštate svoj posao u stan a neretko mu time limitirate šanse za razvoj. Kod nas korisnici dobijaju sve što im je potrebno da njihov biznis ostvari svoj puni potencijal.

Šta još korisnici mogu da očekuju u Desk&More?

Kako smo i dalje mlad brend veoma nam je važno da konstantno dobijamo povratne odgovore od naših korisnika. Iako smo od starta pripremili i veliki broj pogodnosti poput brzog interneta, svih troškova režija uključenih u cenu, mogućnosti prijave firme na adresu ili tuševa, lounge zona za neformalna druženja i ležernije sastanke, pristup prostoru 24/7 i još mnogo toga, ipak nam je povratna informacija od korisnika veoma značajna za dalji razvoj i unapređenje usluga.

Desk & More ZOO

Da li se prostor može isprobati pre finalne odluke?

Naravno, dovoljna je najava putem sajta ili društvenih mreža i svi zainteresovani mogu da dođu i obiđu prostor a mogu i da iskoriste besplatan probni dan, da rade i upoznaju nas, prostor i isprobaju servise pre nego što se odluče za zakup.

Sale za sastanke i konferencije

Takođe, sale za konferencije i sastanke su otvorene za sve. Za sve zainteresovane koji žele da organizuju od razgovora za posao preko treninga i radionica pa do jednodnevnih ili višednevnih seminara ili bilo koje vrste edukacija i programa, Desk&More sale su uvek na raspolaganju. Najveća sala u Desk&More the Zoo ima kapacitet 140 mesta.

Zahvaljujem Mariji Drakulić Šebez na izdvojenom vremenu i intervjuu za moj blog. Moje digitalne priče možete pratiti i na Instagramu

Share Button
0

Ostavi komentar