E-media : prvi dan E-Tvrđave iz mog ugla

Događaji , Ostale teme / 05. 09. 2009. / Autor:

e-tvrdjava-002-mU večernjim satima 3. septembra krenuo je E-media dan na E-Tvrđavi u Nišu. Svoje prezentacije su imali su vodeći domaći portali, RTS.rs, CrvenaZvezdaFK.com, B92.FM,  dok je program je završen mojim predavanjem Joomla CMS u medijima.

E-media se održao jedan dan pre BlogOpena. Iz tog razloga u publici su bile za mene manje poznata lica, ali mi je svakako bilo drago što sam u Nišu na jednom ovakvom događaju.

Predavanja na E-media danu su sa opravdanjem kasnila, a među prvima su nastupili Miloš Vučić i Dragana Stojiljković sa pričom o e-komerc sajtu kameleon.rs . Jako interesantno predavanje na kome su govorili o trenutnom stanju onlajn kupovine kod nas. Nakon njihovog nastupa usledila je prezentacija fudbalskog kluba Crvena Zvezda gde je Dušan Ilić, urednik sajta , gospodin sa vrlo zanimljivim akcentom, na poseban način, upotrebom onlajn izraza koje prvi put čujem, opisivao koncept sajta i rad web tima. Mišljenja sam da je izlaganje moglo biti daleko bolje, obzirom na veličinu kluba i kvalitet samih saljdova, ali ruku na srce, predavanje je bilo zanimljivo. Na kraju sam postavio pitanje da li nam može reći šta se nalazi na sajtu CrvenaZvezda.com , što je predavač procenio kao provokaciju. Svakako sam morao da iskoristim svoje pravo na pitanje, kada sam već  odslušao čitavu precentaciju 🙂

e-tvrdjava-006-1
crvenazvezdafk.com

Urednik internet portala RTS.rs, Ljubiša Obradović, govorio je o osnovnim crtama rada javnog servisa online. Saznali smo da RTS u svojoj web ekipi ima oko 20 zaposlenih, da su jako brzi u objavljivanju informacija i da se njihovom CMS-u može pristupiti čak iz Kine. Jedna izjava gospodina Obradovića mi je jako privukla pažnju. Na pitanje Nemanje Pantelića, web producenta sajta b92.net, kako napreduje sajt RTS.rs za mobilne telefone, gospodin Obradović je rekao : „Znate kako, mobilni internet kod nas još nije toliko popularan, ljudi i dalje na kiosku kupuju dopune od 80, 100 dinara. Znate koliko košta da 5 minuta budete na internetu preko telefona?“. Ja bih tu postavio 2 pitanja : 1. Zašto je onda prezentacija nabudžena da jedna stranica vuče i po 20 kilobajta (1 dinar po stranici kredita). 2. Pristup internetu preko mobilnog telefona nije popularan? I ovo je bilo zanimljivo.

e-tvrdjava-002-v

Nemanja Pantelić, web producent sajta B92.net je govorio o portalu B92, u osnovni, a proširio prezentaciju pričom o sajtu B92.fm. Nemanja se u glavnom žalio na posetu sajta B92.fm , koja trenutno iznosi oko 10.000 posetilaca dnevno, i govorio o problemima fleš plejera. Iskreno sa njegove strane. Takođe je prezentovao ideju sajta b92.fm , gde je osnovna zamisao bila da se kreira community B92.fm , a prema rečima Nemanje Pantelića, uskoro doživljava izmene na bolje. Videćemo.

Više informacija o E-media danu možete pročitati na sajtu ITDogađaji.com

Nakon gospodina Pantelića, usledilo je moje predavanje : Joomla CMS u medijima, što možete pročitati u narednom tekstu.

Share Button
2
2 Komentara
  1. hahaah, nisam znao za crvenazvezda.com – sjajno! 🙂

  2. Miloše izvini, neznam šta je tebi bilo interesantno, ali priča o web shopu je bila prava katastrofa.

    I da preskočimo sve ono što je izostavljeno a moralo se reći, ne mogu da iskuliram jako loše (čak pogrešne) konstatacije o e-commerce sajtovima.

    BTW: Za pristupanje CMS-u iz Kine – ROFL, bruka.

Ostavi komentar