EWF iz mog ugla

Događaji / 11. 05. 2011. / Autor:

Poseban sentimental vlada u meni kada se jedno veliko internet dešavanje organizuje baš u Boru , gradu blogera i rudara, i kada kritična masa internet profesionalaca Srbije dođe na dva dana u grad bakra da se druži i edukuje.  Kao neko ko je delom domaćin, a delom gost, donosim vam neke svoje utiske sa East Weekend Festa održanog 7. i 8. maja u Boru.

Činjenice

– East Weekend Fest je prva internet konferencija u Srbiji koja je okupila više javnih ličnosti u formi predavača
– EWF je jedna od najduže najavljivanih internet konferencija, čiji se koncept znao još od septembra 2010. godine
– EWF je prva internet konferencija održana u Boru a da je pri tome i vlasništvo Borana, odnosno organizacije Istok
– EWF je sjedinio, jedno za drugim predavanje sveštenika i seks edukatora
– EWF je imao internacionalni karakter jer je osim iz Srbije bilo i gostiju iz Hrvatske, dok su predavači bili iz Rumunije, Crne Gore i naše zemlje
– EWF je jedna od najeftinijih internet konferencija a da pri tome nije trpeo sam kvalitet predavanja
– EWF je govorio i o slobodnom softveru


Predavanja

Zbog privatnih obaveza (čitaj udavala se sestra drugog dana EWF) nisam moga da prisustvujem svim predavanjima, ali od onoga što sam video lično mi se najviše dopalo predavanje gostiju iz Rumunije, blogera Bobby Voicu i Cristian Manafu, kao i predavanje „Javne ličnosti i društvene mreže“.

Sa Rumunima sam imao prilike da pričam veče pre i još tada sam shvatio da su veliki profesionalci i temeljni predavači. Zanimalo ih je koja tačno publika dolazi da bi što bolje prilagodili predavanje. Tako je i bilo. Imali smo prilike da vidimo stanje internet scene i tržišta u Rumuniji, koje je nekoliko godina ispred naše zemlje, i da uživamo u više studija slučaja. Uskoro će i snimci live e tv , i toplo vam preporučujem da ih  pogledate.

Javne ličnosti su nepredvidive, tako su umesto najavljivanih Marčela i Ivane Banfić na kraju u priču upali Vudu Popaj (učestovao u cyber sex panelu) i Marko Vidojković. Najveći doprinos ovom predavanju, kao i celoj manifestaciji, sigurno su dali Branislav Lečić i Gordana Čomić, što kao predavači, a više kao pojave i ljudi sa neverovatnom harizmom. Diskusija vezana za javne ličnosti i društvene mreže je fenomenalno vođena od strane Miloja Sekulića, a sve ukupno gledano „Javne ličnosti i društvene mreže“ su apsolutno najbolje predavanje na EWF, po mom mišljenju, a iznenađenje za koje je verovatno najviše zaslužan Zoran Torbica je pojavljivanje Veselina Jevrosimovića, vlasnika Comtrade kompanije.

Predavanjima vezanim za crkvu i cyber sex nisam bio nešto posebno oduševljen, dok je prvo predavanje bilo netemeljno i nestučno sa dosta nepotrebne filozofije, drugo predavanje je bilo previše hard. Spasilac prvog predavanja je bila publika koja je uletela u zanimljivu diskusiju, dok je spasilac drugog predavanja Branislav Lečić koji je neplanirano održao besedu o seksu, na tako kulturan i rečit način da sam se prosto zaledio od oduševljenja.

Domaćin – Gost

Prisutni su verovatno primetili moju trakicu organizatora. Jesam od početka u priči, pogurao sam gde je trebalo, ali apsolutno sve zasluge za dešavanje idu dvojcu bez kormilara, Zoranu Stankoviću RainDogu i Siniši Lađeviću koji su odradili lavovski deo posla. Svaka čast. Uz sjajne Nenada, Nemanju, Nenu, Darka… sve je išlo kao podmazano. Meni je ostalo da u okviru samog protokola sprovedem ljude gde je trebalo, pokrpim zvučnike, prebacim jedan dekstop računar, popričam sa Rumunima, tvitnem kad je nešto zanimljivo, i mlade studente uveče prebacim autom do druge diskoteke (pošto im se prva nije dopala). U svim ostalim segmentima sam se osećao kao gost i uživao u programu i druženju.

Zahvalio bih se svima koji su nas podržali, koji su došli iz svih delova Srbije, onima koji su pratili strim i makar jednom upotrebili heš tag #ewf .

Pogledajte još i:
Prvi dan EWF na TV-u
Drugi dan EWF na TV-u
Od svakog po malo
Nenadsky o EWF
Siniša o EWF

Share Button
3
3 Komentara
  1. Vidim koliko sam propustio… sledece godine dolazim !!! 🙂

  2. hvala Milose 🙂

  3. darko

    tnx. i ja sam odusevljen, prvo gostima i predavanjima koja nisam planirao da slusam ali sam ipak setajuci kameru odvajao uvce…drugo, odusevljen sam kako smo ga napravili a znas da je bilo mnooooogooo problema, ovakvih ili onakvih. sledeci put ubacujemo novine koje ce sve oduseviti…. jos smesniji video se sprema polako… pozzz

Ostavi komentar