Gostovanje na Radio Televiziji Srbije

Događaji / 03. 05. 2010. / Autor:

rts-gostovanje-oko-1Pratim, mada ne baš često, emisiju OKO na Radio Televiziji Srbije. Pаžnju su mi privukli temama vezanim za moju struku, kada je konkretno bilo reči o Google rangu Narodne biblioteke Srbije. Tada sam primetio da ljudi iz uredništva emisije motre na internet sferu. Na moje veliko iznenađenje, u četvrtak 29. aprila, u prepodnevnim satima dobijam poziv  od novinarke Nade Vasiljević, inače voditeljke emisije OKO, poziv – ni manje ni više – za gostovanje u emisiji. Tako nešto se ne odbija.

Čini mi se da sam dobio tremu istog momenta, iako je do emisije ostalo više od 24 sata. Tema : Fejsbuk, zloupotrebe, pretnje, potencijalne opasnosti. Nada Vasiljević mi je u prvom obraćanju rekla da je naišla na moj blog, i pročitala nekoliko tekstova vezanih za Fejsbuk (Crni talas, Loše strane Fejsbuka) , i da me na osnovu toga zove da gostujem u emisiji. Potvrdio sam gostovanje i kao dodatnu referencu dao sajt FejsbukSrbija.com na kome imam daleko više napisanih tekstova. Sve to je bilo više nego dovoljno da priča krene.

Dan kasnije, 30. aprila, otuišao sam na snimanje  emisije OKO, u kojoj je pored mene bio gost i Zoran Milivojević psihoterapeut, i na moje iznenađenje, naš dobro poznati Sloba Marković , ispred Centra za razvoj interneta. Na Radio Televizije Srbije smo naišli na toplu dobrodošlicu našeg domaćina Nade Vasiljević i nakon upoznavanja i kratke priče prešli u studio.

Nada se po mom mišljenju odlično pripremila za emisiju, Zoran Milivojević je bio sjajan i precizan u svom delu, Slobodan Sloba Marković je takođe bio odličan u izlaganjima. Čini mi se da smo sklopili dobru zajedničku priču o Fejsbuku, svako iz svog ugla.

Nakon emisije, Zoran Stanojević, urednik emisije OKO, rekao nam je da je zadovoljan emisijom, isto je konstatovala i Nada Vasiljević. Ja sam iskreno bio malo nezadovoljan svojim nastupom, jer mi se činilo da sam na svako pitanje mogao da odgovorim bar za trećinu bolje. Bio sam i svestan činjenice da je još mnogo toga moglo da se priča.

rts-gostovanje-oko-2

Ipak, kada sam odgledao emisiju shvatio sam da to izgleda bolje nego što mi se u prvi mah učinilo. Ne bih želeo da ispadne da hvalim nešto čega sam deo, tako da ću sve na dalje prepustiti čitaocima.

Za mene je ovo bilo veliko iskustvo. Više puta sam gostovao na lokalnoj televiziji u Boru, ali gostovati na nacionalnoj televiziji je ipak nešto daleko ozbiljnije. Drago mi je i što se profi novinarima dopalo moje pisanije vezano za Fejsbuk. Takođe je ovo bila i nagrada za svakodnevno trošenje energije na sajt FejsbukSrbija.com i pečat da priča sa tim sajtom ima smisla.

FejsbukSrbija, koji inače ima posetu od 1.500 do 2.000 posetilaca dnevno, na dan prikazivanja ostvario je oko 2.500 poseta. Fan stranica je sa 6.000 fanova došla do 6.400 za samo dva dana nakon prikazivanja emisije. Brojke govore.

I tu priči nije kraj… jutros sam dobio poziv za gostovanje na Televiziji Pink, u okviru jutarnjeg programa, tema jako slična : Fejsbuk.

Share Button
10
10 Komentara
  1. Svaka čast Miloše, sjajan si bio, i ako ti misliš da nije baš tako. Samo napred

  2. Svaka cast Milose samo udri 🙂 Sama emisija me iznenadila, ne mogu da verujem koliko je normalna bila voditeljica, koliko malo panike i neistina je sirila…

    Morala je na pocetku da kaze ‘ne prodje ni dan da ne cujemo o zlocinima pocinjenim uz pomoc Facebooka’ al nije lose za novinara RTS-a sve u svemu.

  3. Bravo! Svi ste bili super.
    Drago mi je što je voditeljka pozvala ljude koji zaista imaju iskustva i znanje iz ove oblasti.

  4. Gledao sam emisiju i bio sam vrlo prijatno iznenadjen kad sam te video kao gosta. Mislim da su svi ucesnici bili na visini zadatka, i ja sam kao Vukasin ocekivao vece neznanje od voditeljke ali izgleda da se neke stvari u nasem novinarstvu pozitivno menjaju. Srecno na pinku! Koji je termin gostovanja?

  5. hogar

    Kakva trema, bio si `ladan ko spricer 🙂
    Sve cestitke, nacionalna tv nije mala stvar.

  6. Mogu samo da kazem: PREDIVNO !!!

  7. Hvala svima! Samo da se ne uspavam, da nastavim sa dobrim tekstovima 🙂

  8. Evo sad bas gledam i citam sve ovo sto si napisao, super je sve ovo. Malo su naduvali tu pricu za Narodnu Biblioteku i taj cuveni http://www.nb.rs koji je u roku od mozda 10 dana sa Google PR 10 pao na 8. Ako twitter ima 9 onda…verovatno je ovo neka trenutna promena koja je dobila, poseceniji sajtovi kao blic.rs, rts.rs, b92.net imaju PR 7 sto je fantasticno…

  9. Sjajno Milose za tebe! Vremenom ce trema nestati 😉
    Nada Vasiljevic je dobar novinar i prijatan sagovornik.

Ostavi komentar