Strani blogeri promovišu Srbiju. Daj predlog!

Događaji / 21. 07. 2015. / Autor:

Srbiju će u naredne dve nedelje posetiti četiri poznata i izuzetno čitana strana blogera koji će u organizaciji Turističke organizacije Srbije (TOS) obići najinteresantnije turističke predele naše zemlje. Imam veliku čast da kao bloger-domaćin učestujem u ovom lepom projektu, putujem po zapadnoj Srbiji sa dvoje izuzetno interesatnih blogera i prenesem vam njihove utiske.

beckie

Projekat i web sajt my.serbia.travel kreću već danas, hešteg #MySerbia je aktivan neko vreme i moguće da ste to već primetili. Biografije blogera možete videti na zvaničnom sajtu. U pitanju su klasični turistički "œtravel" blogeri koji redovno putuju svetom, jako su čitani (cifre prejake za naš pojam, jer je u pitanju globalna priča) i siguran sam da će turizmu Srbije dati neku novu dimenziju.

melwin
Foto: Sa Melvinovog obilaska manastira u Nemačkoj

Obilazak Srbije će se odvijati u dve grupe, odnosno dva pravca. Grupa koja kreće ranije obići će istočnu i južnu Srbiju i u toj ekipi će biti Melvin Böcher (Melvin Beher, sajt)  i Kash Bhattacharya (Kaš Batačarija, sajt), sa domaćim i dobro poznatim blogerom Bjutijem (Uroš Nedeljković) i blogerkom Zoricom Lončar .

shabl
Foto: Rob Lojd na jednom od svojih putovanja

Zapadnu Srbiju obilaze Rob Lloyd (Rob Lojd, sajt) i Becki Enright (Beki Enrajt, sajt), pojačani Tijagom Fehejrom (Thiago Ferreira), koga ćemo smatrati domaćinom (iako je Brazilac, odlično zna srpski i živi u Beogradu). U toj grupi ću biti i ja, a detaljan plan ću vam izneti u narednom tekstu pred sam polazak.

beckie2
Foto: Beki u poseti Grčkoj

Pored toga, blogeri imaju slobodu da sami izaberu mesta u Srbiji koja će posetiti, Turistička organizacija Srbije poziva sve zainteresovane da koristeći zvanični hešteg kampanje #MySerbia na društvenim mrežama objave fotografije svojih omiljenih mesta u Srbiji i preporuče ih blogerima. Na kraju putovanja, blogeri će izabrati četvoro korisnika koje će TOS nagraditi produženim vikendom (iznenađenja) za dvoje.

U toku ovog puta i obilaska Srbije, na svom blogu neću klasično opisivati lokacije, gradove, reke. Potrudiću se da vam prenesem sve ono što se dešava "œiza kamere" odnosno šta se blogerima najviše dopalo, šta smatraju posebno lepim predelima, kako smo putovali, gde smo se najduže zadržali, šta sam ja od njih naučio, a šta oni od mene o Srbiji.

Sličnu ulogu, putujećeg blogera, imao sam pre tri godine u Crnoj Gori, tačnije na samom severu, gde smo obilazili jezera i planine. Obožavam prirodu, tačnije, ne mogu da podnesem Beograd preko leta, tako da će mi ovo putešestvije po Srbiji posebno prijati.

sever-crne-gore-140

Obzirom da baš u tom periodu putovanja (28. jul – 4. avgust) neću biti na klasičnom odmoru, već ću morati da vodim računa o svom poslu, mejlovima, klijentima, hotelima, pokušaću sebi da dokažem da je potpuno OK biti digitalni nomad, po Srbiji.

melwine2

Travel blogeri na ostrvu Ios, Grčka. Foto: Simon Lewis

Gore pomenuti inostrani blogeri su deo mreže turističkih blogera Ambassador koja okuplja preko 50 najuticajnijih turističkih blogera na svetu. Iza sebe imaju saradnju sa brojnim nacionalnim turističkim organizacijama, među kojima su Velika Britanija, Nemačka, Austrija, Južna Afrika, Jordan. Na redu je Srbija!

Share Button
3
3 Komentara
  1. Nikola

    Robov SHABL je sjajan blog koji već duže vreme pratim, verujem da su i ostali blogovi odličan izbor. Srećno sa projektom 🙂

  2. Ovo sa hashtagom #MySerbia nije loša stvar, na jednom mestu svi travel blogeri. Samo da TOS bude objektivna, ništa više.

  3. Bravo, bravo, bravo! Ideja je odlična i drago mi je da si i ti dio nje. Sretno i apdejtuj redovno 🙂

Ostavi komentar