Intervju: Geri Vajnerčuk #LeWeb

Događaji / 11. 12. 2013. / Autor:

Nakon sjajnog predavanja Gerija Vajnerčuka na drugom danu LeWeba, čije ćete najinteresantnije detalje čitati za koji dan, imao sam priliku da sa Gerijem i razgovaram.

Geri je globalno popularni web preduzetnik koji je na društvene mreže ušao kao izvrsni poznavalac vina. Pošto je fenomenalno razvio svoj vinski biznis, promovišući ga kroz društvene mreže, Geri je otvorio i svoju digitalnu agenciju.

LeWeb-2-11

Geri je sjajan predavač. Sve stvari priča sa puno strasti i isključivo na osnovu prakse, a takve predavače najviše cenim. Ne prodaje maglu, daje ideje i otvara nove vidike.

Velika mi je čast što sam razgovarao uživo sa Gerijem, slede pitanja i odgovori.

Geri, šta mislite o Twitter pretrazi kao strategiji za pronalaženje potencijalnih klijenata?

– Twitter pretraga je jedan od najboljih internet marketing alata i poseduje puno prednosti. Morate pratiti šta se o vama, vašoj konkurenciji ili sličnim proizvodima i uslugama tvituje. Sasvim je legitimno javno putem Twittera ući u konverzaciju sa tim ljudima, ali u konverzaciju, ne u prodaju. Nemojte ljudima „gurati“ vaše proizvode i usluge. Razgovarajte sa njima.

LeWeb-2-16

Startapovi, web preduzetništvo, investicije u web projekte. Šta nam savetujete?

– Puno je klinaca danas koji pokreću startup projekte ili kreiraju iPhone aplikacije. Svi jure investitore. Puno je novca u tome. Puno ideja ipak na kraju ne prođe. Veliki su i gubici. Ipak, ono što je važno je da će taj momak od 19 godina kasnije imati 26, imaće ogromno iskustvo iza sebe i prošla investicija neće biti baš uzaludna. Treba razmišljati i dugoročno.

Oglašavanje i društvene mreže?

– Koristim Facebook oglašavanje i smatram da se može doći do sjajne konverzije, uz dobro targetiranje. Društvene mreže iz ugla vođenja naloga je dugoročna priča. Važno je da ljudima konstantno dajete vrednost i stvarate dugoročne odnose. Oglašavanje je instant, negovanje ciljne grupe na društvenim mrežama je dugoročna strategija.

Ostali tekstovi sa LeWeba:

Share Button
0

Ostavi komentar