Teme world wide & Da li u poslu postoji slučajnost?

Ostale teme / 28. 12. 2008. / Autor:

Često tragam za zanimljivim temama koje bi potkrepile članke na portalu Bor030.net. Nisam fizički u Boru i ne mogu da pratim lokalna dešavanja ali se uvek trudim da donesem neko vanjsko osveženje i u priču uključim Borane koje nisu u Boru, a imaju šta zanimljivo reći.

bor030-dijaspora

Redovno čitam Mens Health i znao sam da je u toku takmičenje osmorice momaka. Ipak nisam ni slutio šta će se na kraju desiti. Odlazim na rođendan svoje sestre i tu upoznajem momka iz Bora, koji je učesnik  takmičenja. Odmah sam prepoznao priču za portal Bor030.net, dok je celu situaciju zagrejao i podatak da su u takmičenju u stvari dvojica Borana, ni manje ni više rođena braća. Tu se zapitah, da li u poslu postoji slučajnost, da sam na priču naleteo dok je eto još bila aktuelna. Ubrzo nastaje prvi tekst za portal Bor030, o učešću momaka u takmičenju.

Na sreću, Peđa Aranđelović, stariji brat, pobeđuje na takmičenju i na moje veliko oduševljenje nastaje i drugi tekst na portalu. Sa Peđom sam se ubrzo čuo i ugovorio intervju, to nisam mogao propustiti, da napravim priču sa prvim Boraninom koji se nalašao na naslovnoj strani domaćeg časopisa. Praktično je portal Bor030 dobio seriju od 3 teksta u nastavku.

bor030-intervju(s’leva > Peđa Aranđelović – Mens Healht, Miloš Jović – New Jersey, Biljana Stojanovski – Abu Dabi)

Borani world wide

Intervjui sa Boranima u dijaspori su izuzetno posećeni. Ciklični sistem u kome intervjuisana osoba daje predlog koga narednog uzeti za intervju daje prostora za vezane priče. Borani u dijaspori uvek imaju šta zanimljivo reći, počev od mesta u kome žive, posla koji rade, razmišljanjima o svom rodnom gradu. Tako skakućemo sa jedne svetske tačke na drugu, posle Abu Dabia usledio je New Jersey, dalje idemo ka New Yorku, pa sledi Čikago.

Imao sam i malu, nazovi, ispalu. Kontaktiram našeg čoveka za koga znam da je u Africi. Ipak, on se javlja iz Beograda i konstatuje da se vratio u Srbiju nakon velikog putešestvija po svetu. Hm, rekoh dobro, čovek nije u dijasporu ali itekako ima materijala za priču : povratnik koji je živeo u 8 gradova na 3 kontinenta. Jednostavno : Bobe, ti si sledeći.

Trudim se da ovakvim i sličnim tekstovima Portalu Bor030 dam jedan novi tonus magazina, koji bi se pored lokalnih tema prošarao zanimljivim lokalno-van-lokalnim pričama. Lep i savremen portal zaslužuje i lepe savremene priče, zar ne?

Share Button
2
2 Komentara
  1. Ako zelis, mogu da ti sredim intervju sa Dejanom Simicem , Boraninom koji zivi u Americi, trenutno u NY, a radi u aukcijoskoj kuci, zaduzen za najskuplje umetnicke slike-aukcija …
    Fenomenalan covek, prebogat iskustvom !!!
    Al posle NG…:P

  2. Planirao sam ja to za Ivanjicki portal, nesto u fazonu gde su sta rade, ali slabo stizem da implementiram no bice

Ostavi komentar