Jesenja web rasprodaja – domen i sajt na aukciji

Ostale teme / 26. 09. 2011. / Autor:

U silnom zamahu kupovine domena i pokretanja web sajtova shvatiš da ih „na tavanu“ imaš višak. Već neko vreme razmišljam o prodaji nekoliko web sajtova i web adresa, a nakon nekoliko pokušaja prodaje rešio sam da ih stavim na Limundo aukciju po početnoj ceni od 10 dinara! U pitanju su domen: SatoviNakit.com i web sajt MojSport.net.

Aukcije će trajati 7 dana, odnosno do ponedeljka 3. oktobra, nešto posle 17.00.

Domen SatoviNakit.com na aukciji

Sportski web sajt MojSport.net na aukciji

Domen SatoviNakit.com sam kupio u naletu kada i domen RucniSatovi.com. Ipak sam rešio da prvi prodam preko aukcije, dok drugi čuvam za nekog specijalnog kupca koji se javi sa direktnom dobrom ponudom. Procenio sam da je sajt koji objedinjuje ponude satova i nakita jako dobra stvar,  od marketinških agencija sam načuo i da se traže portali gde se isti sadržaj nalazi jer postoji interesovanje oglašivača a malo je portala. Ipak, nisam imao snage da pored svojih projekata poguram i jedan portal o satovima i nakitu, tako da je domen SatoviNakit.com sada na aukciji.

Sajt MojSport.net je posebna priča… jako sam emotivno vezan za njega jer je to praktično drugi domen nakon MilošBlog.com koji sam uzeo u svoje vlasništvo. Najpre je to bio sportski forum, koji se ubrzo transformiše u sportski blog. Domen je star skoro 5 godina što je verovatno njegova najveća prednost, sajt ima PageRank 2, uneto je dosta tekstova i mislim da je idealan za sportski magazin. Sa kolegom Dejanom Stojanovićem sam kotrljao priču poslednjih par godina. Ipak, na listi prioriteta MojSport.net je pao na neko 10. mesto i to više nije bilo to. Kompletan sajt i domen su sada na aukciji.

+ Bonus sajt JoomlaHow2.com

… koji nije na aukciji ali je na prodajuwww.JoomlaHow2.com – sajt zamišljen kao Joomla step by step tutorial. Ideja odlična, brzo se kotirao za glavne ključne reči, ali smo kolega Marko Milić i ja jednostavno stali i počeli da se bavimo drugim stvarima. Sajt je idealan za developere koji rade sa Joomla CMSom i žele da vode blog koji će ih promovisati. Ponude za ovaj sajt možete dostaviti putem kontakt formulara.

Jesenja web rasprodaja kreće! Budućim vlasnicima već sada želim puno novih web uspeha!

UPDATE: Blog post o rezultatima prodaje

Share Button
5
5 Komentara
  1. Vidim da mojsport.net ima dosta ponuda za veoma kratko vreme.Puno srece ti zelim u krajnjem ishodu!!!

  2. Milos

    Milose, kakav ti je komentar na ishod aukcije?

  3. Miloše, ićiće danas-sutra jedan tekst sa utiscima.

  4. milos

    Jesi li prodao onaj sajt o joomli ? A po mom utisku koje kupio mojsport i onaj domen je veoma lepo prosao i mislim da ce se obogatiti (ne mnogo xD) jer sajt i onaj domen mnogo vise vrede 🙂 Nadam se da ce imati buduci vlasnici vremena da ih azuriraju redovno

  5. Bas me zanima po kojoj je ceni otisao?

Ostavi komentar