Joomla 1.5 i sigurnost – 2. deo

Ostale teme / 15. 03. 2009. / Autor:

jsecure-loginDobro je poznato da se Joomla administracionom panelu  pristupa putem adrese adresa.sajta/administrator , i sa strane sigurnosti poželjno je da se taj panel sakrije. Prezentovaću Vam odličan plugin koji na elegantan način sakriva admin login stranicu.

jSecure Authentication predstavlja jedan od najpopularnijih plugina dodataka za Joomla CMS iz oblasti sigurnosti. Instalira se jednostavno, kao i svaki drugi dodatak, a podešavanje parametara se sastoji u tome da se dešiniše key, odnosno lozinka koja je potrebna za pristup admin login stranici.

jsecure

Na  slici  su prikazane osnovne postavke plugina. Kao key postavljena je reč test, i plugin je aktiviran. Takođe je definisana i 404 stranica, na koju će biti usmereni pogrešni zahtevi. To praktično znači da se admin login strani pristupa na adresi adresa.sajta/administrator?test , a svaki pokušaj pristupa adresi adresa.sajta/administrator biće usmeren na 404 stranicu, odnosno prikazivaće informaciju da stranica ne postoji.

Vrlo elegantno, kozmetički i sigurnosno. Admin login stranica je na taj način dodatno sakrivena od posetilaca.

Napomena : Key vrednost ne sme biti broj. Ukoliko ste slučajno već uneli broj i imate problema sa pristupom, key vrednost morate ručno izmeniti kroz bazu podataka (phpMyAdmin)

Download plugin

Share Button
4
4 Komentara
  1. Davor

    Druze, vec odavno ti ne radi ovaj Download plugin. Ako ima neki drugi, bio bi ti zahvalni, kada bi nam dao. Pozzz! 🙂

  2. aca

    Moras da se reg na sajt , aktiviras mailom acc pa onda login tek tada moze download…link radi!

  3. Neptun

    jSecure je sad komercijalan ali ima odlicna zamjena za njega kareebu Secure http://extensions.joomla.org/extensions/access-a-security/site-security/12271, ista napmena vazi kao i za jSecure

Ostavi komentar