Joomla CMS u medijima – E-tvrđava 2009

Događaji / 05. 09. 2009. / Autor:

e-tvrdjava-012-mPoslednje predavanje u nizu na E-media danu bilo je rezervisano za moj nastup i priču o Joomli. Dvadesetak posetilaca i dobar broj onih koji su pratili predavanje onlajn, su imali, nadam se, šta kvalitetno da čuju vezano za Joomla CMS.

3. septembar 2009. ostaće zabeležen kao datum kada sam prvi put javno nastupio u Nišu. Ideja o predavanju se javila par meseci ranije kada smo Milorad Tošić, organizatorom E-Tvrđave, i ja došli do teme da održim predavanje koje će Joomla CMS spojiti sa medijima, sa akcentom na  sajtove u Srbiji. Kao autor Joomla tutorijala i bloger koji piše o Joomli imao sam kredibiliteta da održim predavanje. Nadam se da sam ispunio očekivanja 🙂

e-tvrdjava-012-v

Bilo je teško pripremiti prezentaciju jer nikada niste potpuno upućeni da li će posetioci imati bilo kakvo pred-znanje o Joomli, da li su iskusni poznavaoci, ili početnici. Prezentacija je bila usmerena na sve, tako da je uvod vezan za osnovne pojmove o Joomli i prikaz medija u Srbiji koji koriste Joomla CMS. U drugom delu se kroz prezentaciju pominju i naprednije stvari poput vrlo korisnih komponenti i pluginova.

Predavanje je prenošeno i putem onljan striminga. Ovde možete pogledati video snimak, kao i samu prezentaciju. Uskoro i tekstovi sa BlogOpena!

Joomla CMS u medijima

Share Button
6
6 Komentara
  1. Cao Milose,
    Imam pitanje u vezi joomle. Da li je moguce parcijalno implementirati joomlu na sajt. Tipa dizajnirao sam sam svoj sajt u dreamweaveru i zelim da odredjene povrsine na naslovnoj stranici budu azurizane putem joomle. Tipa na naslovnoj stranici imam polje za „novosti“ gde ce izlaziti naslovi clanaka koj sam dodao u skorasnje vreme…
    Hvala, pozzz

  2. Nada

    Bravo Miloše! kad ti objasniš sve je jasno k’o dan! Treba da budeš predavač definitivno!

  3. Predavanje je okačeno i na joomlamontenegro.

    Može jedna mala zamjerka: trebao si spomenuti, ako ne Marka Milenovića & tim (Nenada i Cicu), onda makar joomlaserbia.com kao veoma zaslužne za promovisanje Joomla CMS-a i za redovne prevode od prvog dana.

    Kuriozitet: Joomlaserbia.com je prvi registrovani lokalni sajt u svijetu koji se bavi džumlom.

  4. @Dunja, javi mi se na mail, da ne duzimo ovde.

    @Nada, hvala Nado!

    @leftfield. zamerka apsolutno na mestu!! izvinjavam se zbog propusta, niti jednog momenta mi nije palo na pamet da pomenem joomlaserbia.com zajednicu. Obecavam neki post u kome cu ih pomenuti jer to zasluzuju, i da koliko toliko ispravim propust sa predavanja.

  5. Super si ovo odradio, cestitam. Mislim da si preskocio da negde stavis ove plugin-ove? Bilo bi korisno da ih stavis negde ovde za download.

  6. Predavanje mi se bas svidelo, mada mislim da joomla nije toliko nepoznata, i mislim da svako ko se bavi blogingom je upucen u IT i Web tehnologije, tako da mislim da mora da znaju za Joomlu, vec 3 godine dobija nagradu za najbolji portal..

Ostavi komentar