Joomla i Blogovi na Niškoj E-tvrđavi

Blogovanje , Događaji / 28. 08. 2009. / Autor:

e-tvrdjavaPočetak septembra rezervisan je za Niš i E-tvrđavu. Ljubitelji Open Source rešenja, blogova i medija će uživati u višednevnom programu. Biće to prilika i da se okupi i dobar deo domaće Twitter-sfere.

Četvrtak, 3. septembar , rezervisan je za E-media i E-biznis dan.  Za sada je poznato da će biti priče o internet novinarstvu, elektronskim medijima, news portalima. Naredni dani će biti usmereni na OpenSouce zajednice, pre svega Ubuntu i Joomla radionice.

BlogOpen, manifestacija koja će četvrtu godinu za redom okupiti blogere regiona biće takođe održana u okviru E-Tvrđave, tačnije 4. i 5. septembra. Javila se ideja da se nakon Bora BlogOpen preseli u Niš. Kako stvari stoje, da tog predloga nije bilo, BlogOpen bi bio ugrožen ove godine. Priča o BlogOpenu je ovih dana itekako aktivna na Twitteru, što i ne čudi, pošto je Twitter tesno povezan sa blogerima. Konkurs za Blogopediju je već neko vreme otvoren, a Nišlije se uveliko spremaju za dolazak blogera.

Za mene je ova E-tvrđava nešto posebno jer ću se pojaviti u ulozi dvostrukog predavača. Najpre na E-media danu, sa predavanjem : "žJoomla CMS u medijima"œ gde ću pokušati da napravim presek gde se Joomla koristi u elektronskim medijima kod nas, koliko je pogodna za tako nešto, i koji su to dodaci koji omogućuju da se na pravi način Joomla iskoristi. Drugo predavanje će biti vezano za BlogOpen, gde ću sa Milojem Sekulićem govoriti o odnosu blogera i PR agencija, a pod nazivom : "žBloggers Relations – obe strane priče“. Spisak predavača obećava.

E-Tvrđavu doživljavam i kao fantastičnu priliku da za druženje. Na prošlogodišnjem BlogOpenu sam uživao i posebno mi je drago što ću ponovo na jednom mestu videti sve drage ljude iz online sveta. Sada je situacija i bolja jer ćemo svako veče imati i žurke (WarmUpParty, Mozzila Party). Ne znam da li se više radujem predavanjima ili druženju.

Share Button
2
2 Komentara
  1. Ove godine je zbog BlogOpen-a preimenovan WarmUp Party u Blogg Party 🙂

  2. Steta sto ne mogu prisustvovati Blogopenu, a bas bih voleo, ali sledece godine verovatno cu vam se pridruziti.

Ostavi komentar