Joomla day 2009, novi update 1.5, kraj za verziju 1.0.x

Ostale teme / 29. 03. 2009. / Autor:

joomla-1510Ovih dana je izašao novi update Joomle, u verziji 1.5.10. Sredinom marta održan Joomla Day u Velikoj Britaniji. Distribucija verzije  Joomla 1.0.x, prestaje sa daljim unapređenjima i podrškom krajem jula 2009. godine, što je posebno važna informacija.

Joomla zajednica je pre nekoliko dana izdala i najnoviji update Joomle, u verziji 1.5.10. Između ostalog postoje i sigurnosne dopune pa je preporučljivo da izvršite update verzije vašeg sajta. Na stranici sa Joomla paketima tačno možete naći update sa starih verzija na novu.

Odvojena priča ali posebno važan podatak  da Joomla 1.0.x prestaje sa daljim unapređenjem. Sve karte se bacaju na akutelnu Joomlu 1.5.x i novu distribuciju Joomla 1.6 koja se očekuje. Veliki broj programera koji vrši razvoj Joomla dodataka već neko vreme kreira dodatke isključivo za Joomlu 1.5.x. Ovaj podatak je takođe značajan i za vlasnike sajtova na Joomli 1.0.x. jer će svako dalje njihovo unapređenje biti propraćeno manjom podrškom.

Joomla 1.0.x - odlazak u istoriju

Sredinom marta održan je Joomla dan u Velikoj Britaniji. Uskoro se na sajtu očekuje više video i audio materijala, za sada samo možete pogledati teme o kojima se govorilo. Joomla dan se inače organizuje širom sveta, od Australije, preko Južne Amerike, do Evrope..

Fotosi sa Joomla dana u Velikoj Britaniji :

Predavanja

Predavanja

Joomla eksperti

Joomla eksperti

After party

After party

Više fotosa na Flickr galeriji

Share Button
0

Ostavi komentar