Joomla web sajtovi (3.deo)

Ostale teme / 26. 07. 2008. / Autor:

Nastavljam sa pregledom sajtova podignutih na Joomla! CMSu. U poslednjih mesec dana naleteo sam na njih 10-ak, za ovu priliku odabrao 3. Skupa pokazuju da je Joomla bogom dana za dobar, sadržajan portal. Dobar izbor komponenti i modula, lep i pregledan šablon, rezultat – odličan portal.

Kontraweb.net

kontraweb

Magazin koji se bavi muzikom i filmom. Svakodnevno se dopunjuje aktuelnim informacijama, odlično je optimizovan za pretraživače (čitaj sadrži permalinkove), a raspored elemenata na stranici je sasvim zadovoljavajući. Sajt postoji 4 godine, a poslednji redizajn je doživeo aprila meseca tekuće godine. I informativno i tehnički odlično urađen portal.

SportskiMagazin.com

sportski magazin

Teoretski gledano vrlo slična priča predhodnom sajtu, sa time što je tematika sport. Naglasak je na informativi, veliki broj kategorija, a na stranici dosta modula koji prikazuju vesti po sekcijama. Takođe dobro odrađena optimizacija za pretraživače preko permalinkova (ne postoje u default joomli, više o tome uskoro na blogu).

Serbianunderground.com

serbianunderground

Muzički magazin, odnosno još konkretnije, Hip Hop portal. Sasvim prikladnog dizajna, mada se po nekim elementima da posumnjati da je u pozadini Joomla. Kao udarni modul na naslovnoj stranici koristi modul komponente fpslideshow, koji omogućuje da se rotiraju slike kao promo za sam sadržaj. Portal takože dobro optimizovan za pretraživače jer nema default Joomla url putanja. Portal služi svrsi i za to je ogromnim delom zaslužna Joomla.

I zaista, ova tri portala pokazuju ozbiljnost Joomla sistema. Uz kvalitetan dizajn, dobar odabir komponenti, neizostavnu optimizaciju za pretraživače, uređenje detalja… dobija se sasvim konkurentan sajt na webu. Naravno, bitno je i sajt redovno ažurirati, ali o toj temi više uskoro.

Share Button
2
2 Komentara
  1. Hvala na lepim lepim recima za nas portal i takodje hvala sto ste nas svrstali medju boljim sajtovima koji su radjeni u joomli.

    S postovanjem,
    Denic Bojan

  2. Nema na čemu, zaslužili ste!

Ostavi komentar