LeWeb – Pariz 2013.

Događaji / 20. 11. 2013. / Autor:

leweblogoMnogi web stručnjaci smatraju da je LeWeb  najveća evropska internet konferencija, ja bih je pored toga svrstao i u top 3 svetskih. Održava se dva puta godišnje a kao gradovi domaćini smenjuju se Pariz i London. Za manje od mesec dana, od 10. do 12. decembra, LeWeb se održava u Parizu. Velika mi je čast i zadovoljstvo što ću ove godine imati priliku da budem deo LeWeb konferencije kao zvanični bloger iz Srbije.

Prošle godine, prateći dešavanja sa zimskog LeWeba u Parizu, a osokoljen svojim prvim inostranim blogerskim putovanjem u Luksemburg, postavio sebi cilj da u 2013. godini, osim onih istrčanih polumaratona, budem i deo publike na LeWebu 2013. Pratio sam redovno pripreme i prijavio se kao zvanični bloger konferencije. Vrlo mudro osmišljen formular za prijavu koji traži statistiku bloga, poznavanje ciljne grupe, reference sa ranijih konferencija (U mom slučaju PRoactive, BizBuzz, Webiz, ICT Spring), detaljno sam popunio. U više navrata ljudima oko sebe pomenuo: ukoliko sada ne prođem kao ofišl bloger, neću nikad, jer više od ovoga što imam ne mogu da ponudim.

lewebparis1

Na moju veliku radost, pre desetak dana dobijam zvaničnu informaciju da sam svrstan među odabrane blogere iz više zemalja. Mojim bližnjima je prvi komentar bio: „Sjajno, videćeš Pariz“, što je i logično, obzirom da im je pojam Pariz > LeWeb. U mojoj glavi je situacija ipak obrnuta, mada mi je jako drago što ću kao drugi čovek uže familije imati priliku da dodirnem Ajfelovu kulu, a ruku na srce i Instagram nalog će mi biti bogatiji.

Predavači na LeWebu

LeWeb zvanično postoji 10 godina, a naziv ovogodišnje konferencije je „Narednih 10 godina“ , naravno weba, internet marketinga, društvenih mreža. Top predavači na ovogodišnjem LeWebu:

Prikaz svih predavača.

Srbi na LeWebu

Među predavačima nema naših. Što se tiče blogera, nisam prvi srpski bloger koji će posetiti ovu veliku konferenciju. Pre mene su to učinili: Gaga Đermanović, Dragan Varagić, Nebojša Radović i Sandra Simonović. Kako spisak za sada stoji, ove godine ću na LeWebu biti jedini bloger iz Srbije, mada bi mi bilo jako drago da dobijem pojačanje.

robert-scoble-balkans

Šta možete očekivati

Najpre redizajn i neke tehničke izmene MilošBloga. Dve godine ništa nisam menjao, red je da sajt malo osvežim i približim ga aktuelnim web trendovima. Nadam se da ću do LeWeba u tome i uspeti.

lewebparis2

Kao zvanični bloger pisaću po jedan tekst sa svakog od tri dana LeWeb konferencije. Aktivno ću tvitovati, na srpskom jeziku, sa najzanimljivijim temama i informacijama iz oblasti internet marketinga i web biznisa. Potrudiću se da kreiram i po koji video intervju.

Puno obećao, ali kako drugačije 🙂

Share Button
4
4 Komentara
  1. IgorMilic7

    Srecan put !! 🙂
    Vidimo se iduce nedjelje

  2. Živ bio i lepo se proveo. 🙂

  3. Svaka cast, cestitam!

  4. To su divne vesti! Srećan put i čitamo te 😉

Ostavi komentar