Loara Solutions – kraljevi email spama

Internet Marketing / 29. 03. 2012. / Autor:

Dok je emaila biće i spama, sa time smo se svi pomirili, tome i služi spam folder. Ipak, na osnovu iskustva iz dosadašnje web karijere moram da izdvojim kraljeve spama, kompaniju Loara Solutions (Stekom Doo) koja kompletno svoje poslovanje gradi na slanju spam email poruka. Mislio sam da sam jedan od retkih ko njigove spam emailove dobija dok pre par nedelja nisam na Fejsbuku pronašao diskusiju na istu temu.

Prva stavka bezobrazluka – Prvi ovakav email sam dobio pre godinu dana. Tada je kao pošiljalac stajalo drugo ime. Email sam označio kao spam. Bezobrazluk se nastavlja time što se nakon određenog perioda ponovo šalje isti email ali je naznačeno drugo ime onoga ko šalje. Firma identična, naravno. Imam dve email adrese i 4,5 aliasa i na svaku od tih adresa mi pristiže identičan spam.

Druga stavka bezobrazluka – Oni putem spam emaila nude saradnju. Ukoliko u emailu kliknete na opciju DA, odlazite na njihovu ponudu. Ukoliko kliknete na opciju NE odlazite na Google.com?! Zar nije logično da se time odjavim pošto se nigde nisam ni prijavio.

Treća stavka bezobrazluka – poslovanje ove kompanije se bazira na kreiranju baze emailova, koje sakupljaju kako znaju i umeju po webu, i naplati slanja reklama na te iste email adrese. Kompanija koja se odluči da radi sa njima, kao na primer Tehnomanija, dobija email tehnomanija@loara.biz sa koga se takođe celokupnoj bazi šalju email spam poruke, što znači da spam kreira spam. Ako ti prihvatiš njihovu spam ponudu bićeš ponovo spamovan svojom ponudom koju će oni poslati na hiljade email adresa.

U nastavku sledi diskusija na Fejsbuk profilu Jovana Milićevića Prokke.

Ovakve kompanije nanose štetu svima, pre svega svojim klijentima prljajući njihovo ime po spam blatu, zatim nama koji spam emailove dobijamo, takođe i internet marketingu koji je totalno različita priča od slanja spam poruka. Korišćenje tuđe, nabudžene email baze može samo da šteti poslovanju vaše kompanije. Nemojte korisiti usluge ove i sličnih „kompanija“ jer ti mejlovi nisu vaša ciljna grupa.

Zbog svega navedenog proglašavam kompaniju Loara Solutions kraljevima spama. Zauzimaće posebno mesto u mom spam folderu.

Update – 5. 4. 2012. – rebrendiranje

Nakon ovog teksta kompanija Loara Solutions baca naglasak na svoj drugi brend – Stecom i menjaju svoj email spam, ali su poslušali sugestije i postavili direktnu odjavu sa emailing liste ukoliko niste zainteresovani za njihove ponude, skinuli logoe kompanija sa kojima su radili, kao i svoj logo. Takođe su promenili i email sa koga šalju spam. Evo emaila u nastavku.

Share Button
3
3 Komentara
  1. I ja sam imao problema sa dotičnom firmom. Jedan dan stigao mi je e-mail od nekog sajta za grupnu kupovinu koje sam pitao kako ih nije sramota da spamuju i naravno, odakle im uopšte moj e-mail, na šta su me ljubazno uputili na Loara Solutions. Primetio sam da su mi slali neke biznis ponude da kupim njihove baze i šta ti ja znam kakve gluposti. Našao sam njihov e-mail i poslao im poruku. Naravno, nisu odgovorili, par dana kasnije opet sam poslao e-mail (u fazonu sve po spisku). Nakon sat-dva zvoni meni telefon (nalazio se u porpisu e-mail-a pa su tu videli) i čovek se izvinjava, a ja besan pitam odakle im uopšte taj moj e-mail koji je bio korišćen za 2 biltena i registraciju domena i sve jako važne stvari na šta su mi je lik rekao da sam se verovatno prijavljivao na neki posao, biznis itd.. i da su oni odatle kupili. Kako bi se iskupio, ponudio mi je besplatno jednu e-mail kampanju za moj sajt koju sam u istog trenutka odbio, a kad je rekao „pa znaš li ti koliko to košta“ rekao sam da me nije briga i da ja neću nikoga da spamujem i kvarim svoju reputaciju i tražio sam samo da me izbrišu iz svojih baza. Od tada nema spama od njih, ali su se zakačili za e-mail mog drugog domena…. mislim da će „doživljaji“ da se ponove.

  2. Neodustaju. A sam izgled-sadržaj ,,poslovne ponude,, je toliko neozbiljan, da ne kažem smešan, da je suvišno i pričati o tome.

  3. Игор-Панчево

    Ма њих треба неки добар хакер да научи памети! Да им тако “ среди “ сајт и те накупљене на превару базе и мејл адресе да им све то избрише и обори сајт да не могу на дуже време да се баве спамовањем.

Ostavi komentar