Moj novi projekat: web magazin za hotelijere

Ostale teme / 12. 12. 2014. / Autor:

Posao kojim se bavim poslednjih godina u potpunosti je fokusiran na web marketing i rad sa klijentima. Nedostaje mi kreiranje sadržaja, magazinski projekat sa jasnim fokusom na određenu industriju.

Internet marketing, kao delatnost, sam po sebi nema poentu ako se ne koristi na nekoj konkretnoj oblasti. Ako se osvrnem iza sebe i sagledam ispravni put kojim sam pošao, mnogo toga zapravo kreće od 2010. godine i sajta Wellness-spa.rs, gde evo već pune 4 godine praktikujem znanja iz web marketinga, sve u cilju promocije domaćih hotela i spa centara. Praktično rečeno, „spustio“ sam fokus na hotelsku industriju i jako mi se dopada.

Čak je i FON-ovac u meni zadovoljan. Imam svoju organizaciju, bavim se marketingom i finansijama, razgovaram sa ljudima iz sveta (hotelskog) biznisa, a pri svemu tome, kao preduzetnik imam fleksibilno radno vreme. Poslovno i profesionalno, ali u pank fazonu.

hotelijeri-skrinsot

Da se vratim na Wellness-spa.rs. U svakodnevnom kontaktu sa hotelima dalje dolazim do velike količine informacija vezanih za hotelsku industriju i turizam u Srbiji, koje bih voleo negde da plasiram. U današnjem copy-paste novinarskom svetu posebno cenim kreiranje informacija. Paralelno sa time raste i moja želja da se ponovo aktiviram u nekim magazinskim vodama. Tehnički se u web jako razumem, a primećujem da je malo sajtova koji prate korak web tehnologije. Sve zbirno dolazim do ideje da pokrenem novi sajt usmeren na hotelijere, buduće hotelijere i sve one koje hotelijerstvo zanima.

Prvog decembra sam zvanično pokrenuo sajt Hotelijeri.com. Ovo što sada vidite je startna pozicija i već pravimo plan unapređenja, kako tehničkih, tako i uredničkih. Za sada, Marija Stojanović i ja gradimo temelj jednog modernog web magazina sa vrlo jasnom ciljnom grupom, uskom ali regionalnom.

Ciljna grupa sajta Hotelijeri.com su pre svega hotelijeri iz regiona. Potencijal regionalnog tržišta, nepostojanje jezičke barijere, prakse naših suseda i regionalno povezivanje su imperativ u ovom projektu. Priznajem, u hotelijerskoj priči sam nov, ali na ovaj web sajt gledam iz ekonomskog ugla (položih i to na FONu). Smatram da poslovni magazini ovog tipa nedostaju našem webu.

Sajt je podeljen po regionalnom sadržaju, ali i po oblastima: dešavanja, marketing i prodaja, intervju. Akcenat stavljamo na kvalitet, ne na hiperprodukciju bilo čega. Mesečno ćemo objavljivati desetak tekstova i maksimalno se baviti kreiranjem unikatnog sadržaja.

hotelijeri

Ovo je potpuno novo tržište za mene. Izazov je ogroman. Ostajem u web marketingu a svoja web znanja ću sa Marijinim novinarskim ukrstiti na ovom projektu.

Vaša podrška nam svakako znači. Ukoliko želite da se na bilo koji način uključite u ovaj projekat, možete nas kontaktirati. Ako želite da nas redovno čitate, možete zapratiti naše naloge na Tviteru i Fejsbuku, ili se prijaviti na našu mejling listu (u desnom uglu stranice).

Ideja, izazov, realizacija.

 

Share Button
4
4 Komentara
  1. Čestitke, srećno 🙂

  2. Nek je sa srecom! 🙂

  3. Miloš Petrović

    Hvala puno!

  4. Čestitke i puno sreće u budućnosti sa projektom.

Ostavi komentar