#NovaEnergija utisci – da vam iskreno kažem

Događaji / 07. 05. 2015. / Autor:

Na konferenciju "œNova energija" gledam kao na nastavak Blogomanije i Tvitomanije. Razlika postoji i ove godine se osetio upliv Color Press Grupe u celu priču. Da li je bolje, u odnosu na ranije događaje, ili lošije, potpuno je individualno. Iz ugla struke primećujem pad kvaliteta, dok iz ugla logistike, medija i promocije definitivno postoji dobar pomak.

novaenergija8

Poziv za učešće dobio sam od direktora Roberta Čobana. Znamo se sa sličnih dešavanja i pratimo na društvenim mrežama, ali smo se zvanično upoznali tek na konferenciji. Iskreno, smatram da je Robert izuzetno poslovan i inteligentan čovek sa kojim ima smisla sarađivati.

Nakon prvih kontakata bio sam ubeđen da ću se naći u nekom panelu kao običan učesnik, što bi mi dalo laganiju poziciju i manje pripreme, ali ipak saznajem da ću voditi panel što automatski donosi i veću odgovornost. Tema panela: Mission (Im)Possible: Živeti od bloga i e-prodaje. Kao bloger i web preduzetnik imam potpunu hemiju sa pričom o blogu, dok mi je e-prodaja manje interesantna (više sam fokusiran na web marketing i konverzije nego na sam sistem e-prodaje).

novaenergija6

Tajming vrlo kratak, posebno kad Dragan Varagić napravi uvod od 15 minuta, nama je ostalo oko 50, što je jako nezgodno za 7 sagovornika. Učesnici panela bili su blogeri: Maja Petrović, Vitkigurman.com; Goran Aničić, Color Press Grupa; Zorana Jovanović, modna blogerka; Dragan Močević, Prime; Vladimir Stanković, DedaBor. Panelisti iz e-prodaje: Dragan Timotijević, eparhija.rs; Aleksandar Nastevski, NB Soft;

novaenergija5

Iz ugla moderatora, jako nezgodno uklopiti toliko ljudi, na dve različite teme. Neko je morao da trpi i to je bila e-prodaja, gde su Aleksandar i Dragan ukupno odgovorili na 6 kratkih pitanja, mada je materijala daleko više.

Sa blogerima se razvila veća diskusija, ali mi je i tu nedostajalo desetak minuta za još par konkretnih pitanja. Detaljan izveštaj sa tog dana konferencije možete pronaći ovde (naš panel pri kraju teksta).

novaenergija1

Obožavam povratne informacije i kritiku, tako da sam publiku na pauzi ispitivao o utiscima.

Od dobrih komentara izdvajam:

  • "œDobar panel, dosta bolji od ostalih"
  • "œMiloše odličan si bio, umeš da vodiš panele"

Od loših komentara, izdvajam:

  • "œŠto si maju pitao za brend ambasadore kad nije radila slične stvari"
  • "œMiloše hteo si da zezaš Varagića, nije ti uspelo"
  • "œKako ste spojili Zoranu i Eparhiju, nije mi jasno"
  • „Previše si pustio Zoranu da priča“
  • "œZorana se popišala po svim blogerima"

Moje zamerke idu na broj panelista i pomešane teme. Ja bih potpuno odvojio e-prodaju i ostavio samo blogere, bez Močevića, sa bolje dogovorenim konceptom i bez selfija DedeBor, gde bi to četvoro blogera imalo 15 minuta više.

novaenergija7

Ako se osvrnem na ostale panele, mnogi "œveliki" paneli su bili totalni promašaj, dok su individualna predavanja, čak i ona koje niste očekivali, bila sjajna. Lazar Džamić, Ivan Stanković, Vladimir Pandurov.. odlični!

novaenergija9

Posebno mi je drago što je Aleksandar Ašković pokidao sa odličnim predavanjem o zaradi na Youtubu (i istorijska PPT prezentacija od 3.5 gigabajta!). Mada deluje dosadno na fotki iznad, čovek je pravi StandUp komičar! Robert je obavešten, nadam se da će Ašković imati veću rolu naredni put, ako ništa drugo, zvaćemo ga na WebDan. Sve pohvale i RNIDS ekipi koja je usput organizovala PitajteRS konferenciju u konferenciji, koja je bila osveženje i odličan dodatak programu "œNove energije".

Mimo predavanja, ekipa na konferenciji mi nije u potpunosti odgovarala, ali je uvek tu bilo onih 50 ljudi koje jako gotivim i sa kojima je uvek odlično družiti se.

novaenergija4

Kad sve saberem, pošteno sam se odmorio na Kopaoniku! Gajim posebne emocije prema spa centru hotela Grand, spada u bolje u Srbiji, a spoljni bazen je vrhunski! Obzirom da mi je to delom profesija, trudim se da pratim (čak i spa vikend za dve osobe podelili kao nagradu na panelu).

novaenergija3

Da li ćemo se videti naredne godine? Neka za sada ostane upitnik 😉

Foto: Igor Mitrović, Vladimir Stanković DedaBor

Share Button
0

Ostavi komentar