Nove note mog bloga

Događaji / 20. 08. 2012. / Autor:

Na ovom domenu blogujem skoro pet godina. Za svoj blog volim da kažem da je to pre svega moja lična karta a zatim i dnevnik. Vas kao svoje čitaoce sam navikao da blogujem o web tehnologiji i komunikacijama, društvenim mrežama, mobilnoj tehnologiji, gedžetima. Bio sam ubeđen da je to jedini pravac u kome moj blog mora da ide. Ipak, rešio sam da u svoj blog unesem neke nove note.

Menjao sam do sada dizajn (za par meseci će biti još jedne blage promene) ali ne i stratešku smernicu sadržaja bloga.  Nije mi bilo lako da sada to učinim ali sam jednostavno poslušao instikt koji me retko prevari. U vreme „soušl media menađera“  stičem utisak da moj sadržaj ostaje po strani i da se utapa u masi sličnih sadržaja. Na blogu se obraćam vrlo uskoj ciljnoj grupi, što naravno ima svoje prednosti a i svoje mane.

Na Twitteru je situacija drugačija, navikao sam ljude koji me prate da pišem o svemu i svačemu, sa što jačim ličnim pečatom, uz maksimalnu dozu iskrenosti. Tamo pišem o svemu što me inspiriše i što želim da i drugi saznaju. Taj koncept sam rešio da prenesem i na MilošBlog i oslobodim ga tereta „samo stučnog bloga“.

Bloger u meni proradi svaki put kad odem na neko putovanje. Preneo bih vam mnogo toga što sam video, čuo, pročitao a preveliki posao bi mi bio da pokrećem novi putopisni blog (mada je i to bila realna opcija). Prvi put mi se to desilo u Boki Kotorskoj pre 3 godine ali sam uspeo da smirim svoje blogerske strasti. Slične situacije su se ponavljale a prelomni trenutak je nastupio pre par nedelja na letovanju u Grčkoj. Čitao sam postove na forumu vezane za mesto u koje odlazim a tamo zatekao drugačiju situaciju. Imao sam opciju da svoje iskustvo podelim na forumu ali ne želim da se moj unikatni sadržaj nalazi negde van mog bloga (uvek sam bio nezgodan i sebičan po tom pitanju).  Želim da na jednom mestu držim svoje utiske.

Osim Twittera dosta sam aktivan i na Instagramu i ko me tamo prati zna da koncept fotografija nema trunke podudaranja sa mojim stručnim sadržajem na ovom blogu.  Zadovoljstvo koje osećam tvitovanjem ifotografisanjem je dovoljan pokazatelj da i MilošBlog mora da se menja.

Od ovog blog posta možete očekivati jedan malo drugačiji MilošBlog. Već naredni tekst biće vezan za letovanje u severnoj Grčkoj (Platamon, Nei Pori, Paralia) sa prikazom lokacija, poređenjem, cenama, prednostima i manama.

Neće se blog baš totalno pretvoriti u putopis. Nastaviću u svom ritmu ali ću kao lični urednik sebi dati veću slobodu odabira tema. Moj blog na engleskom će definitivno ostati samo stučan jer mislim da je ka stanim čitaocima ne smem ići preširoko.

Ono što će definitivno „skliznuti“ sa MilošBloga su „tvrdi“ stručni tekstovi (web analitika, web dizajn, internet marketing) koje ću u buduće pisati na MWEB blogu (RSS). Kako vas ne bih totalno zbunio nastavite da me pratite na Twitteru i Fejsbuku i neće biti nikakvih problema.

Čitamo se

Share Button
4
4 Komentara
  1. Lepota bloga je što u nešto opširnijoj formi možeš da upoznaš poznanike sa svojim utiscima i razmišljanjima, da podeliš i svoja životna iskustva, ne samo profesionalna. Meni se sviđa najava promena, čekam nove tekstove 😉

    Pozdrav

  2. Mislim da sam ti i na Kozari rekla da je to dobra opcija i jako mi je drago da si odlučio malo proširiti opus tema o kojima pišeš 🙂

  3. Nije lose, samo razvrstaj u kategorije. Mada mene nesto drugo vise interesuje, kad ce nastavak onog posta o preduzetnistvu iz licnog ugla. Hvala.

  4. znači za dva meseca jubilej – prvih 5 godina

    i po meni je ok da blog sadrži i druge sadržaje osim usko stručnih

Ostavi komentar