Po čemu je WordPress bolji od Joomla sistema

Blogovanje / 08. 03. 2009. / Autor:

joomla-vs-wordpressPo organizaciji fotografija definitivno! Dok korisnik Joomle mora da vodi folder hijerarhiju, WordPress sam brine o folderima i smeštanju fotografija. Čik pretražite fotografije na serveru putem Joomle?

Jesam fan i pobornik Joomle, ali i WordPress-u „skidam kapu“ po mnogo čemu. Jedna od stvari koja je fantastično urađena u WordPressu je smeštanje fotografija na server, što posebno znači kornisnicima koji svakodnevno masovno objavljuju sadžaj.

joomla-smestanje-foto

Veći portal koji zahteva 30 članaka dnevno, nosi sa sobom i 60 fotografija dnevno, malu i veliku za svaki unos. Na dnevnom nivou to nije mnogo, ali dan za danom… sve to treba smestiti na server. Nije problem u prostoru na hard disku, već u organizaciji fotografija, jer se kod svakog novog unosa fotografija zalazi u konkretan folder, uploaduje fotografija, bira, postavlja… kod Joomla sistema. Ako sve „trpate“ u jedan folder, nakon nekog vremena može biti vrlo nezgodno.

wp-smestanje-foto

Kod WordPressa korisnik ne brine o folderima, hijerarhiji, smeštanju fotografija. Sistem sam generiše folder i vezuje ga za konkretan članak. WordPress ima i mogućnost pretrage svih slika na serveru, što posebno znači u kasnijem periodu kada se mogu pozivati i fotografije iz velike kolekcije.

Još poređenja Joomla i WordPress sistema

Share Button
4
4 Komentara
  1. Cim sam probao WP zaboravio sam na Joomlu.

  2. Drupal takodje ima mogucnost za podesavanja kako bi kao i wp sam kreirao foldere za godine i mesece i smestao odgovarajuce slike na odgovarajuce mesto.

  3. Nema potrebe stavljati na server malu i veliku fotografiju za svaki članak nego je dovoljna samo jedna. Parametri se podese prije objave članka ili se kasnije editiraju. – To vrijedi za Joomlu.

  4. ne sekiraj se, sredice valjda i to, osim ako ne smatraju drugacije.

Ostavi komentar