Prijava sajta na pretraživač – pogodak.co.yu

Internet Marketing / 04. 12. 2007. / Autor:

Jedan od elemenata promocije sajta je svakako prijava na pretraživače. Međutim na nekim pretraživačima je dobro prijaviti se još dok je sajt u izgradnji – google.com na primer , jer će stranice biti ranije indeksirane. Međutim, kada je u pitanju domaći pretraživač pogodak.co.yu sajt je najbolje prijaviti tek pošto bude full spreman. Nakon unosa linka vašeg sajta on će se ubrzo naći u listi najnovijih sajtova, što će biti prikazano na naslovnoj stranici pretraživača. Taj potez za sobom automatski povlači i određeni broj svežih poseta i ovo spada u jedan od načina promocije vašeg sajta.

Na primeru mom primeru, prijavio sam svoj blog milosblog.com , link je bio prikazan u listi najnovijih sajtova, i prateći statistiku uočio sam da je broj poseta u narednom danu bio 4 puta veći, sa 28 jedinstvenih poseta na 117. Na narednoj slici prikazan je izgled sajta pogodak.co.yu nakon unetog linka. Na slici ispod te, prikazana je statistika bloga. Sve dok se moj link nalazio na toj listi poseta je bila u porastu. Već naredni dan je malo pala, ali i dalje je bila iznad proseka.

Pogodak

statistika blog

Moja je preporuka da se na pogodak.co.yu ne prijavulje link dok sajt nije full sređen. Baš zbog jednostavnog načina start-up promocije vaš sajt će imati odmah određenu posetu. Pošto je cilj da se posetioci zadrže na sajtu, zamislite kako bi reagovali da ste prijavili nedovršen sajt.

Share Button
10
10 Komentara
  1. Milose kazi mi sta treba da se uradi da bi blog bio postavljen na pogodku ili ostalim pretrazivacima?

  2. Prva opcija je da se prijavis na pretrazivace rucno. Npr pogodak ima bas opciju za unos linkova.

    Druga opcija je da link ka tvom sajtu bude postavljen na nekom drugom sajtu. Sto je taj sajt poseceniji, pre ces se naci na pretrazivacima.

    Preporucujem drugu opciju, uvek je brza.

  3. Licna stranica Dasovic Ane i Dragana Stanisavljevic

  4. internet radio tv leo

  5. Proizvodnja ekskluzivnih rakija: prepecenica m&s, klekovaca m&s, drenovaca m&s, travarica m&s. Stampa po cd-dvd diskovima i izrada reklamnih sibica. Kleka, dren, brandy, lekoviti bilje

  6. Sportske vesti praćene video sadržajima

  7. Izrada seminarskih,maturskih i diplomskih radova,veoma brzo,povoljno i efikasno!

  8. Laka i brza, ispocetka spora, ali kasnije solidna zarada preko interneta uz malo odvojenog vremena. Klikanjem na reklame zaradjujete. Vredi pokusati, nista ne kosta.

  9. Auto Magazin Online je jedan od vodećih automobilskih internet sajtova, i jedan od najposećenijih u Srbiji i regionu. Dnevno sajt Auta poseti nekoliko hiljada korisnika, i taj broj se stalno povećava. Naš sajt jedan je od pionira interneta u Srbiji, jer je bio jedan od retkih uopšte, a prvi specijalizovani sajt posvećen automobilizmu.

  10. Iskustvo stečeno na svetskim tržištima odlučili smo primeniti i u domaćem okruženju kroz razvoj investicija luksuznih stambenih objekata.
    Kroz svoje delovanje na našem tržištu želimo uvesti visoke standarde u investicijsku stanogradnju upotrebom modernih tehnologija i savremenih dostignuća. Naš je cilj pružiti maksimum kvaliteta, kako u pogledu klasičnih građevinskih tehnologija tako i u segmentu dodatnih tehnoloških rešenja visokog standarda.

Ostavi komentar