SHARE 2

Događaji / 05. 03. 2012. / Autor:

Share je jedina domaća konferencija koju sam 2011. godine doživeo kao da nije održana u Srbiji. Sjajna scena, predavanja na engleskom jeziku, dve hale, sjajni strani predavači. Svoje utiske sam tada podelio i na blogu, a na kraju mi je samo bilo važno da se tradicija nastavi. Ove godine nas očekuje  Share 2 konferencija.

Miks društvenog aktivizma i društvenih mreža predstavlja sjajnu kombinacija pretočenu u predavanja. Društveni mediji su jednostavno glavni digitalni alat aktivizma.

Predavači su vodeće međunarodne zvezde na polju Internet aktivizma i društvenih promena, sajber disidenti i svetski poznati blogeri. Ove godine na Share konferenciji nova lica: Tony Bowden iz MySociety.org, George Lemnaru iz Erepuplik ekipe, Vuk Ćosić iz Slovenije kao i mnogi drugi, a kompletan program možete pronaći na ovom linku.

Konefencija će biti održana od 26. do 28. aprila u Domu omladine u Beogradu. Ove godine, SHARE konferencija će ponovo okupiti više od dve hiljade aktivista, blogera, injženjera, programera i umetnika iz Srbije i inostranstva. Biće i raznih diskusija koje će zaći duboko u podzemlje Internet pokreta kako bi istražila grupe koje se bore za digitalna prava, štiteći privatnost sugrađana.

Noćni program Share konferencije je posebna priča. Muzički program konferencije "˜SHARE by Night"™ predstaviće nastupe aktuelnih svetskih autora inovativne elektronske i savremene muzike koji će deliti bine i DJ pultove sa talentima lokalne klupske scene.

Share konferencija daje šansu svima da se uključe i time dobiju ulaznicu za sam događaj. Postoji više opcija da i vi budete deo Share kampanje, a na vama je samo da odaberete ono što najbolje znate da radite.

Ciljna grupa ove konferencije su pre svega mladi ljudi, a manje poslovni svet, tako da čitav događaj ima neku posebnu dimenziju. Prošle godine je Share posetilo dosta studenata, a stekao sam utisak da je svaki drugi posetilac ima Twitter nalog.

Jedina mana ovog događaja, slično kao i prošle godine, je što se vremenski pada u isto vreme kad i Etrgovina na Paliću pa će ljudi iz web marketinga morati da se odluče za jednu od dve odlične konferencije.

Iskrena preporuka da šerujete, retvitujete, napišete neki blog post, kreirate logo ili na neki drugi način učestvujete u promociji ovog događaja kako bi na kraju bili prisutni na jednoj vrlo jakoj konferenciji.

Share Button
0

Ostavi komentar