U susret East Weekend Festu

Događaji / 04. 03. 2011. / Autor:

Blogerska energija Borana pretočena je u potpuno novu internet manifestaciju: East Weekend Fest. Internacionalni radno prijateljski susret blogera održaće se u Boru 7. i 8. maja 2011. godine. Dva meseca pre starta manifestacije vreme je za početak prijava i zagrevanje. Evo i nekih informacija iz prve ruke.

East Weekend Fest će za predavače okupiti dosta javnih ličnosti kojima glavni posao nije internet, ali su svakodnevni korisnici istog. Marčelo, Gordana Čomić, čeka se potvrta Branislava Lečića i Ivane Banfić..

Osim javnih ličnosti posebnu internacionalnu notu dešavanju će doneti prisustvo tri najpopularnija blogera iz Rumunije: Bobby Voicu, Vali Petcu aka Zoso, Cristian Manafu.

Tematski gledano vrteće se četiri priče: politika, seks, crkva i poznate ličnosti na blogovima i društvenim mrežama. Neke teme su, priznaćete, gotovo nespojive. Svaka od celina će imati svoje predavače i panel diskusije, a kompletnu postavu predavača možete pogledati u delu predavači 1, predavači 2 i predavači 3.

Prijava

Prijava je krenula pre par dana i za sada je prijavljeno nešto više od 20 učesnika, sasvim fina brojka dva meseca pre starta. Prijavu do 1. aprila možete izvršiti  po ceni od 1.200 dinara, cena će nakon toga biti veća za 300 dinara, dok će na dan festivala iznositi 2.000 dinara.

Smeštaj

Na raspolaganju vam je prenoćište u Brestovačkoj Banji, Hostelu ili Hotelu Albo. Nekoliko ljudi me je već pitalo gde da odsedne, moj savet je da vam prva opcija bude Hotel Albo iz prostog razloga što se East Weekend Fest dešava upravo na toj lokaciji. Domaćin je obezbedio popust, tako da će vam i cena odgovarati.

Organizacija

Ekipa koja organizuje EFW se manje više razlikuje od ekipe koja je organizovala BlogOpen 2008. u Boru. Sada je to organizacija ISTOK, a direktor manifestacije je Zoran Stanković , poznatiji kao RainDog, jedan od najzaslužnijih što uopšte postoje borski blogeri. Pripreme za događaj su počele još krajem avgusta, kontakti sa predavačima su odavno ostvareni, Ministarstvo Telekomunikacija i Opština Bor su i zvanično podržali EFW, tako da su ispunjeni svi uslovi za jedno kvalitetno dešavanje u Istočnoj Srbiji.

Nismo na kraj sveta

…kao što neki misle. Kolima se do Bora stiže za 2 ipo do 3 sata vožnje od Beograda. Za učesnike EWF će biti organizovan i besplatni prevoz autobusom 7. maja u 6 i 30 iz Beograda. Ko dolazi kolima savet je da dođe još u petak jer ćemo sigurno organizovati neko dobro druženje.

Studetni za dž.

Prvih 20 studenata koji se prijave ne plaćaju kotizaciju, smeštaj i prevoz (pomenuti autobuski prevoz iz Beograda), što je poklon Ministarstva za Telekomunikacije i informaciono društvo. Bravo! Ostalo je još nekoliko mesta, zato požurite.

Zabava u gradu

Iz prve ruke ću pomenuti neke stvari koje nisu vezane za zvanični program, a možda će vas zanimati. Pošto je u pitanju vikend, a biće dosta mladih ljudi, postoje u Boru dve,tri lokacije za večernje izlaske, pre svega klubovi Harizma (House, Domaća), Cult (Pop, rock) i Midnight Express (Domaća) i svi su oni manje više vrlo blizu Hotela Albo gde je i glavno dešavanje. U gradu ima još 5,6 zanimljivih dnevnih kafića, i isto toliko kafana. O spontanim detaljima naravno kada dođete na dešavanje.

Da sumiramo, za samo nekoliko dana prijavljeno je nešto više od 20 učesnika, što je za početak super. Pozivam sve one koji se još nisu prijavili da to učine što pre, i time iskoriste popust koji važi pri martovskoj prijavi.

Za sve ljude koji žele da podrže East Weekend Fest manifestaciju tu su i promo baneri.

Twitter: twitter.com/EastWeekendFest
Facebook: ISTOK
HashTag: #EastWeekendFest

Share Button
4
4 Komentara
  1. Miloš je obuhvatio i rekao i sve što je potrebno. Majstorski sklopljen tekst.

    Možda nije na odmet još jednom pogledati mali video zapis o Hotelu ALBO u kojem će se „East Weekend Fest“ održati 7 i 8 maja. http://bit.ly/eiRbbF

  2. Ukoliko se javi neko sa adekvatnim smestajnim objektom u Brestovackoj banji za posetioce fest-a bice mi zadovoljstvo da poklonim jedno premium oglasavanje na http://www.smestajubanji.com

  3. Мислим да ће ипак најбољи провод да буде у хотелу Албо 7. и 8. маја, а да ће кафићи и клубови бити празни 😀

Ostavi komentar