Viber na vizit karti

Mobilno / 05. 02. 2015. / Autor:

U proseku jednom godišnje obnavljam svoje vizitke. Trudim se da svaka bude optimizovanija u odnosu na prošlu. U međuvremenu počinje da se nameće jedan vrlo logičan potez, a to je Viber komunikacija.

viber

Rešio sam da na novim vizit kartama pored „Telefon“ postavim i „Viber“ u formi Telefon/Viber: broj. Nakon svega što sam kroz praksu prošao, ovo je više nego logičan potez, posebno ako imate klijente u inostranstvu. Da, svako ko već sada ima vaš broj automatski vas i vidi na Viberu, ali slobodno to naglasite, jer time dajete do znanja klijentima da ste dostupni i na tom kanalu komunikacije.

Logika Vibera je od početka odlična, a smart telefoni to jako fino hendluju u samom odabiru opcije poziva. Broj telefona kao ID je logičnije rešenje od Skype imena („Hej, koje ti je Skype ime“). Sama komunikacija je nezavisna od mobilne mreže, odnosno nema rominga, pozivi su preko interneta i besplatni (znam da znate, ali da ponovimo).

Uz to ide i podatak o popularnosti Vibera, što znači da su ispunjeni i svi populativni preduslovi da veliki broj ljudi zna za Viber. Viber će postati „default“, posebno kako raste brzina mobilnog interneta.Posle svega, nateraće mobilne operatere da stvarno ukinu roming.

Zato, na novim vizitkama slobodno naglasite malo taj Viber ikonicom ili natpisom pored telefona jer on već uveliko vrši posao.

 

Share Button
2
2 Komentara
  1. Interesantan koncept i prava dečja logika – kada čujem, pitam se kako se toga nisam sama setila 🙂

    Jedino što možda bolje taj Viber preimenovati u Whatsapp, jer svi moji prijatelji stranci zapravo koriste WA, a ne Viber. Što i nekako broj korisnika pokazuje – Whatsapp 600miliona, Viber 200…

  2. Sve više zaživljava korišćenje vibera, sigurno će imati dosta efekta u reklami jer je besplatan poziv.

Ostavi komentar