WebDan 2015 – biti ili ne biti

Događaji / 07. 04. 2015. / Autor:

Inicijalna priprema novog 2015 WebDana je teža nego ikad. Ja sam svoje baterije potrošio prošle godine, iznoseći svoj maksimum, što mi se vratilo neverovatnom energijom i sjajnim komentarima publike. U jednom momentu sam pomislio da će ovaj WebDan imati ono čuveno „biti ili ne biti“.

miloswebdan2

Najteže je izneti breme zvano tradicija. Već početkom godine krenu pitanja „jel i ove organizujete WebDan“ i to iskreno ume da stvori pritisak. Ipak, iz godine u godinu ekipa je iskusnija, a brend jači. Neke stvari postaju lakše.

I kad smo krenuli početkom 2015. godine da razmišljamo o datumu, procenili smo da je tradicionalni april nemoguć za organizaciju. Uskrs, maraton u Beogradu (na kome pola ekipe učestvuje), WordCamp Belgrade (po prvi put u Srbiji), ženi nam se Markiz, dolazi 1. maj. I tako smo došli do maja meseca, ubrzo zakucali 16. i 17. maj kao dane za WebDan.

I taman pomislili to je to krećemo, dolazi hladan tuš, pravo sa krova. Sala Muzičke škole u Boru, koju drži Centar za kulturu, prokišnjava i ne zna se kad će se krov srediti. Centar za kulturu nam je dve godine za redom izlazio u susret, obzirom da je konferencija besplatna nisu nam naplaćivali salu i iz tog razloga ih jako poštujem, ali ne mogu da verujem da 2015. godine prokišnjava krov neke državne ustanove i da se ne nazire rešenje.

Kao predlog dobijamo salu bioskopa u Boru, ali zlonamerni ljudi traže nam 10.000 dinara po satu, što bi u našem slučaju iznosilo trošak od 80.000 dinara, stvarno previše za nešto gde se ulaz ne naplaćuje i gde je cilj edukacija mladih.

Ipak, pronalazimo rešenje koje će biti više nego idealno, a za neke sigurno i nostalgično. Hvala Dobrim ljudima. Lokaciju otkrivamo krajem aprila.

Za razliku od prošle godine rešili smo da promociju uradimo iz dva dela:

  • Informacija o datumu i prijava, jer znamo da će se dobar deo vas prijaviti ko god da je predavač
  • Potpuni spisak predavača, sponzora, program, info o smeštaju (očekujte krajem aprila)

Prvi talas je bio sjajan! Imamo već 100 prijava, za samo 24 sata. Drugi talas će biti još jači, a sve je ovo samo uvod u WebDan i ono što nas čeka 16. i 17. maja.

webdan2014

Ovom prilikom pozivam na saradnju (sponzorstvo na obostranu korist) kompanije kojima se naša konferencija i ciljna publika dopadaju. Prednosti su višestruke:

  • skromni smo a profesionalni
  • cilj je edukacija mladih
  • konferencija je za slušaoce besplatna
  • imamo brend i znamo da bazujemo, posebno na internetu
  • garantujemo dobro druženje i pozitivnu energiju

I da otkrijem jedan mali detalj. I ove godine WebDan traje 2 dana, ali.. prvi dan je rezervisan za edukaciju i konferenciju koja će trajati od 11 do 18 sati, veče rezervisano za žurku, a 17. maja takođe želimo da vas zadržimo i pokažemo vam najlepše što istočna Srbija od prirodnih lepota ima. Zato pribeležite oba dana, prijavite se na sajtu i vidimo se u Boru!

Dodatne info:
Fotke sa WebDana 2014
WebDan na B92
TV prilog o WebDanu 2014

Share Button
0

Ostavi komentar