#WeRunBGD 2013

Događaji / 10. 09. 2013. / Autor:

werunbgd2013Trčanje ulicama Beograda je posebna vrsta doživljaja. Prošle godine sam prvi put učestovao na jednoj takvoj trci.  Malo sam pre trke trenirao, nisam jurio vreme, bilo mi je važno da istrčim celu stazu i budem deo mase koja će tih dana proći ulicama Beograda. Ovim tekstom želim da vas motivišem da učinite isto, jer nije teško, puno će vam značiti a možda bude i prekretnica u vašem sportskom životu. 

#WeRunBGD 2012 je u mom životu bila velika sportska prekretnica. Imao sam blagu tremu pred trku ali i veliku želju da se oprobam u jednoj takvoj rekreativnoj disciplini. Kada jednom osetiš tu draž trčanja u masi, ulicama velikog grada, duh sporta svuda oko tebe, poželiš odmah zatim još puno novih trka. Uspeo sam bez pauze da istrčim 5 kilometara, bio negde pri sredini, nije bilo tako naporno kako sam očekivao da će biti a doživljaj je bio vrhunski.

we-run-belgrade-3-615x328

Ove godine se #WeRunBGD održava u nedelju, 15. septembra, a potrebno je da se na sajtu najpre vrlo lagano prijavite za trku. Broj možete preuzeti pre trke na više lokacija u gradu, a na dan trke dobijate majicu u kojoj trčite. Važno je da dođete barem 2 sata pre trke, kako bi izbegli gužve.

Lokacija za trčanje je odlična, šta više bolja nego prošle godine. Ove godine trčimo na Ušću, širokim bulevarom ka Zemunu i nazad. To je inače deo trase na kojoj se trči i Beogradski maraton i sigurno je jedna od najboljih deonica na Novom Beogradu.

werunbgdtrasa

Trasa od 5 kilometara je savršeno duga, da ne kažem kratka, za sve nas rekreativce. Niko vas tamo neće terati da non stop trčite, manje pauze su dozvoljene, trčite u ritmu koji vama odgovara, tako da opravdanje za izostanak ne postoji, a samom trkom mnogo dobijate.

Meni je ta trka prošle godine bila uvod u Beogradski maraton, odnosno polumaraton (21km) koji sam istrčao već narednog proleća. Prosto je neverovatno koliko vas ovakva sportska dešavanja kao WeRunBGD mogu pokrenuti da se bavite sportom.

milos-werunbgd2012

I za kraj nekoliko saveta:

  • Dođite u društvu, mnogo je lakše
  • Nemojte se opterećivati vremenom, važno je da izgurate svih 5km pa makar to trajalo i sat vremena
  • Trčite u ritmu koji vama odgovara
  • Zagrevanje pre trke obavezno

Sportski pozdrav!

Share Button
1
Jedan komentar
  1. Mile

    Ogranicenje trke je 45min,tako da nece moci za sat vremena da se istrci…

Ostavi komentar